Ειδήσεις

Αργύρης Πλέσιας: ο Δήμος πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
για να σταματήσει η αντίληψη ότι έρχεται ένας κεντρικός φορέας (που το πληρώνουμε), να κάνει μια δουλειά και εμείς ως ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ , να βαράμε προσοχές

Η ανάρτηση του γνωστού μηχανικού Αργύρη Πλέσια, πρώην προέδρου του ΤΕΕ Θράκης, με αφορμή την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στην Ξάνθη:
Μετά την τελευταία κακοκαιρία που κατέστρεψε δημοτικές υποδομές στην πόλη λόγω των έργων που δεν εκτελεί ο Δήμος Ξάνθης και επειδή τον τελευταίο καιρό με τα συστήματα αναθέσεων δημοσίων έργων που επέλεξε το κράτος προβλέπω να έχουμε συχνά τέτοια φαινόμενα. Δηλαδή θα εκτελούνται ‘έργα’ με ακαθόριστο φορέα ανάθεσης, υλοποίησης, επίβλεψης και ελέγχου, τα οποία μάλιστα θα τα ονομάζουμε ΕΘΝΙΚΑ, (αν και πληρώνονται από το κονδύλι της Περιφέρειας).
Η ‘αδιαφορία’ ή η δουλοπρέπεια, έναντι των κεντρικών φορέων (όταν μάλιστα τους πληρώνουμε), πρέπει να σταματήσει. Σαν πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, είχαμε προτείνει την συγκρότηση ΟΜΑΔΑΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (θα συμμετείχε και το ΤΕΕ), για την παρακολούθηση των έργων κεντρικών φορέων (ΕΓΝΑΤΙΑ, ΟΣΕ κλπ κλπ), που χρηματοδοτεί η ΠΑΜΘ (χρονοδιαγράμματα, προδιαγραφές κλπ), για να γνωρίζει αν τα λεφτά που δίνει πιάνουν ΤΟΠΟ.
Ξεκινώντας με τις παραπάνω σκέψεις και γνωρίζοντας ότι οι δημοτικές υποδομές υπέστησαν μη αποτιμηθείσα βλάβη, νομίζω ότι πρέπει να ξέρουμε σαν πολίτες
– ποιος είναι ο ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ
– ποιος είναι ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
– ποιος είναι ο ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑΣ / ΕΛΕΓΚΤΗΣ του έργου
– ποιος είναι ο ΦΟΡΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ??
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΜΟΔΙΟΙ να μας πούνε μια κουβέντα. Νομίζω ότι ο Δήμος πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, για να σταματήσει η αντίληψη ότι έρχεται ένας κεντρικός φορέας (που το πληρώνουμε), να κάνει μια δουλειά και εμείς ως ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ , να βαράμε προσοχές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button