Ειδήσεις

Δήμος Ξάνθης Vs «Genesis»: Αναφορά στον Εισαγγελέα και αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα έργα για το φυσικό αέριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το καιρικό φαινόμενο Genesis το οποίο χτύπησε σκληρά ολόκληρη τη Θράκη -και την Ξάνθη.

Σοβαρά τα προβλήματα που προκλήθηκαν μέσα στην πόλη, καθώς σε πολλές γειτονιές δρόμοι κόπηκαν στα δυο και αυτοκίνητα βούλιαξαν μέσα σε λακκούβες, καθώς δεν έχουν αποκατασταθεί από την ανάδοχο εταιρία που ανέλαβε το έργο του φυσικού αερίου στην πόλη μας, οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο από τις εκσκαφές για την διάνοιξη του αγωγού -αν και αποτελεί συμβατική υποχρέωσή της.

Για τον λόγο αυτό, σήμερα το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Ζερενίδης κατέθεσε Αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης ζητώντας την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να κληθούν οι υπεύθυνοι για την άμεση αποκατάσταση των φθορών και ζημιών στα εργοτάξια φυσικού αερίου, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα σε πεζούς και οχήματα από τις μεγάλες οπές που έχουν σχηματιστεί στις οδούς της πόλης με αρκετά μεγάλο βάθος.

Ο Δήμος Ξάνθης ζητά να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου για την τιμωρία των υπευθύνων, την προστασία των δημοτών μας αλλά και των οδών που εξυπηρετούν κυρίως το κοινό, δημόσιο συμφέρον και επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός του εφόσον υπάρξουν προβλήματα χρήσης των οδών και διέλευσης των οχημάτων ή τυχόν πρόκληση ατυχημάτων προκειμένου να απαιτήσει την τιμωρία των υπευθύνων καθώς και αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών από αυτούς.

Να σημειωθεί ότι από το Σεπτέμβριο του 21 που ξεκίνησε το έργο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας επανειλημμένως καλούσαν την εταιρία να προβεί στην αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αλλά ακόμα και στις σημερινές οχλήσεις του προς την εταιρία να προσέλθει και να στείλει τα συνεργεία της για την αποκατάσταση των ζημιών και φθορών που προκάλεσε η κακοκαιρία στα εργοτάξιά της, υπήρξε απόλυτη σιωπή και αποχή.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, το έργο του φυσικού αερίου είναι ένα εθνικό έργο, το οποίο εκτελείται χωρίς την έγκριση και συμμετοχή τοπικών φορέων. Παρά ταύτα, υπογράμμισε, πρόκειται για ένα τεχνικό έργο για το οποίο, οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να τηρούν τις σχετικές προδιαγραφές.

Τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΞ βρέθηκαν επί ποδός κάνοντας μια τιτάνια προσπάθεια για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, το κλείσιμο των οπών που προκλήθηκαν από τα εργοτάξια του φυσικού αερίου, προσπάθεια η οποία συνεχίζεται έως αργά το βράδυ.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ο οποίος προΐσταται στις επιχειρήσεις των παρεμβάσεων του δήμου, τόνισε ότι δόθηκε προτεραιότητα στους δρόμους που προκλήθηκαν πολύ μεγάλα ρήγματα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες ατυχήματος, με τη σήμανσή τους με ειδικές κορδέλες και κώνους και στη συνέχεια αποκαθιστώντας τις ζημιές.

Τέλος, σύμφωνα και με το νέο προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της Ξάνθης που στάλθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται και αύριο. Συστήνεται στους δημότες ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων.

Δήμος Ξάνθης

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button