Ειδήσεις

Κίκο Ραμίρεθ στην Ισπανική AS : “Όσο στοιχίζει ένας παίκτης του Ολυμπιακού, όλο μας το ρόστερ”

Τα επιτεύγματα του Κίκο Ραμίρεθ κάνουν πια θόρυβο και στην Ξάνθη με τον τεχνικό της ομάδας μας να δίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα “As”.

Θα πρέπει να είσαι πολύ χαρούμενος…

“Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος. Και έκπληκτος διότι σε καμία λίγκα δεν είναι εύκολο να κερδίσεις 5 στα 6 παιχνίδια. Ειδικά με μία νέα ομάδα, η οποία έδωσε τρία παιχνίδια εκτός έδρας εκ των οποίων τα δύο στις έδρες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.
Μερικές φορές δεν το αντιλαμβάνεται, διότι προετοιμάζεις τα παιχνίδια, αλλά κάποια στιγμή μονολογείς… Γαμώτο, είμαι πρωτοπόρος και μάχομαι για την πρωτιά με τον Ολυμπιακό που παίζει με την Τότεναμ στους ομίλους του Champions League! Μερικές φορές χρειάζεται να τσιμπάω τον εαυτό μου. Είναι απίστευτο.
Δεν ξέρω αν αυτή είναι η πραγματική θέση της ομάδας μου. Στην Ελλάδα οι πρώτες τρεις – τέσσερις θέσεις έχουν γραμμένα ονόματα πάνω τους και αν δεν τις έχουν στην αρχή, θα τις κατακτήσουν με την πορεία του χρόνου οι ομάδες με το μεγαλύτερο μπάτζετ.
Το πρόγραμμα μας έχει επιτρέψει να βρισκόμαστε ανάμεσα στους πρωτοπόρους, αλλά ο στόχος μας είναι να μπούμε μέσα στις 6 κορυφαίες ομάδες και να βγούμε στην Ευρώπη.”

Τώρα όλα σας πάνε καλά. Κερδίσατε το τελευταίο παιχνίδι στο 93ο λεπτό με γκολ που κατακυρώθηκε μέσω VAR μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού…

“Η καλή δυναμική το φέρνει αυτό. Μετά, όταν τα πράγματα χειροτερέψουν, ίσως φύγει αυτό. Τώρα με το VAR ποτέ δεν μπορείς να πανηγυρίσεις τα γκολ, διότι μπορούν να ακυρωθούν ανά πάσα στιγμή. Εμείς είδαμε ότι δεν ήταν οφσάιντ, αλλά για σιγουριά το έλεγξαν.
Όταν σκοράραμε, δεν μπορείς να φανταστείς. Ακόμα και με το 0-0 έτριβα τα χέρια μου, γιατί θα ήταν η πρώτη φορά που θα κρατούσαμε το μηδέν πίσω και μάλιστα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα πολύ θετικό διάβασμα του παιχνιδιού και στο τέλος κερδίσαμε με 0-1. Δεν μπορούσα να το πιστέψω”.

Σου αρέσει το VAR;

“Έζησα το VAR στην Πολωνία, όταν ακόμη δεν υπήρχε στην Ισπανία. Νομίζω η αποτυχία έγκειται στην ερμηνεία του. Ο διαιτητής χάνει την αξία του. Αναλύει τα πάντα, εξετάζει φάσεις ακόμη και πολύ πιο πίσω από το γκολ. Το ποδόσφαιρο έτσι χάνει τη μαγεία του.
Στην Πολωνία διαμαρτυρήθηκα αρκετές φορές καθώς η διαδικασία ήταν αρκετά αργή, φανταστείτε έξι λεπτά χωρίς να υπάρχει δράση για να ληφθεί απόφαση και μάλιστα σε θερμοκρασίες 6 βαθμούς υπό το μηδέν. Κόβεται ο ρυθμός, δεν υπάρχει το αυθόρμητο.
Όταν σκοράρουμε ένα γκολ, εγώ πηδούσα στον αέρα και ούρλιαζα, τώρα βλέπω τον διαιτητή, αυτό με πονάει. Μας έχει κλέψει το ποδόσφαιρο. Το πιο όμορφο σε αυτό το άθλημα είναι η έκρηξη και όταν σου την παίρνουν δεν είναι το ίδιο”,

Τι πιστεύεις για το νέο format του ελληνικού πρωταθλήματος;
“Τον Δεκέμβριο έχουμε να δώσουμε 11 παιχνίδια! Θα παίζουμε κάθε τρεις μέρες. (σ.σ. αυτό δεν ισχύει η Ξάνθη έχει να δώσει 5 παιχνίδια τον Δεκέμβριο). Όποια ομάδα έχει μεγάλο ρόστερ, θα κερδίζει.
Για ομάδες με μικρό μπάτζετ και ρόστερ θα είναι καταστροφικό. Είναι κάτι που ευνοεί τις μεγάλες ομάδες, αυτές που μπορούν να αλλάζουν ενδεκάδες κάθε τρεις ημέρες, Στο τέλος τα μεγάλα μπάτζετ θα υπερισχύσουν, δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις.
Εκείνη την περίοδο οι ομάδες θα έχουν ξεμπερδέψει με την Ευρώπη, δεν θα χρειάζεται να βάζουν άλλη ομάδα για το Champions ή το Europa League. Εμείς όταν θα αρχίσουμε να έχουμε τιμωρίες ή τραυματισμούς, τότε θα πρέπει να βάλουμε παιδιά να παίξουν. Έτσι είναι τα πράγματα”.

Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να τα βάλεις με τους μεγάλους

“Η διαφορά είναι τεράστια. Αυτό που πληρώνει ο Ολυμπιακός για έναν μόνο παίκτη του καλύπτει τους μισθούς ολόκληρης της δικής μας ομάδας. Εμείς μπορούμε να τους κερδίσουμε σε ομαδικότητα, αλλά αυτοί μπορούν να μας κερδίσουν σε ποιότητα.
Έρχεται κάποια στιγμή που ένας παίκτης το παίρνει πάνω του και καθαρίζει το παιχνίδι. Η έκπληξη στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ περίπλοκο. Ο περσινός πρωταθλητής, ΠΑΟΚ δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι μες την σεζόν”.

Στην Ελάδα δεν υπάρχει υπομονή με τους προπονητές. Πως ζεις με αυτό;

“Αν στην Ισπανία είμαστε θερμόαιμοι, στην Ελλάδα με αυτό το θέμα είναι πολύ πολύ πολύ θερμόαιμοι. Όλοι θέλουν να γίνουν προπονητές, όλοι γνωρίζουν περισσότερα από τους προπονητές και ο προπονητής είναι αυτός που φταίει για τα πάντα. Αλλά αυτό είναι κάτι που εμείς οι προπονητές το έχουμε στο DNA μας.
Όταν τα πράγματα πάνε καλά, τότε όλοι λένε ότι υπάρχει μία καλή ομάδα, κι όταν πάνε άσχημα πως ο προπονητής είναι κακός. Στο τέλος το συνηθίζεις. Η Ελλάδα είναι μία πολύ παρορμητική χώρα με ανθρώπους που βάζουν όλα τους τα χρήματα σε μία ομάδα και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά και να δίνουν την άποψη τους.
Ευτυχώς, αυτό δεν συμβαίνει με εμάς, έχω μία πολύ σοβαρή ομάδα και έναν εξαιρετικό αθλητικό διευθυντή. Η υπόθεσή μου είναι πολύ σπάνια στην Ελλάδα, διότι έχω συνομιλήσει με άλλους προπονητές και μου λένε ότι περνάνε δύσκολες στιγμές”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button