Ειδήσεις

ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Η ΤΑΒΕΡΝΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΤΤΑΝΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ!!

Πολύ σπουδαία διάκριση για τους κκ. Τζεμαλή – Σεϊχάν ιδιοκτήτες της παραδοσιακής ταβέρνας στην Κοττάνη.
Απέσπασαν βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2022, συγκαταλεγόμενοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, με βαθμολογία 14/20.
Γράφουν τα Greek Cuisine Awards
Ένα πετρόχτιστο χάνι 100 ετών στη μέση του πουθενά, στην περιοχή των Πομάκων (κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία).
Ζεστή η ατμόσφαιρα στη σάλα με το τζάκι, τα κιλίμια και τα τετζερέδια, ενώ στην πλακόστρωτη, λουλουδάτη αυλή υπάρχει νερόμυλος.
Στην ανοιχτή κουζίνα, ο ιδιοκτήτης Τζεμίλ Χαλίλογλου και η γυναίκα του μαγειρεύουν πεντανόστιμα πιάτα από την πομάκικη κουζίνα: πατατόπιτα με ρύζι και σπιτικό φύλλο, κατσαμάκι (τυρί, βούτυρο και τριμμένο κρεμμύδι), καυτερή φασολάδα, αλλά και μια ποικιλία από κεμπάπ, κιοφτέ και παϊδάκια»
Πρόκειται άλλωστε για μία γραφική ταβέρνα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της ορεινής – και όχι μόνο – Ξάνθης, η οποία αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.
Για όλους όσους ευαγγελίζονται κατά καιρούς την Πομακική Κουζίνα, ιδού πεδίο δόξας λαμπρό.
Με όχημα τις αλλεπάλληλες διακρίσεις της συγκεκριμένης ταβέρνας, Γιορτή Πομακικής Κουζίνας.
Επιμελητήριο και Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών έχουν το λόγο.
Η τεχνολογία βοηθάει απεριόριστα.
Συντονίζονται διαδικτυακά η ταβέρνα της Κοττάνης με μία ακόμα από την πλευρά της Βουλγαρίας, παρασκευάζοντας ένθεν και εκείθεν κάποιες σπεσιαλιτέ.
Δεδομένα υπάρχουν.
Βούληση να αναδειχτούν χρειάζεται.
 ” ΔΟΣ ΜΟΙ ΠΑ ΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑΝ ΓΑΝ ΚΙΝΆΣΩ “, είπε ο Αρχιμήδης έχοντας κατά νου εφαρμογή στους μοχλούς.
Το ζεύγος Τζεμαλή – Σεϊχάν μεθερμηνεύει τον Αρχαίο Έλληνα Σοφό διαπρέποντας στο τελευταίο Πομακοχώρι πριν την Ελληνοβουλγαρική μεθόριο, 50 χιλιόμετρα μακριά από την ΞΑΝΘΗ.
Αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια!!
 
Στέλιος  Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button