Ειδήσεις

Γιώργος Χατζηθεοδώρου: Tο ΥΠ.ΕΣ συνεχίζει να αφαιρεί δικαιώματα από τις δημοτικές αντιπολιτεύσεις

Με αφορμή το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και τα όσα προβλέπονται, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’ κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, σε ανακοίνωση του, υποστηρίζει τα παρακάτω:

Χωρίς φρένο στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο η ηγεσία του ΥΠΕΣ, συνεχίζει να αφαιρεί δικαιώματα από τις δημοτικές αντιπολιτεύσεις.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αλλεργία σε οποιαδήποτε αντιπολιτευτική φωνή και το έχει επανειλημμένως αποδείξει. Όμως, ότι θα έφτανε ο κ. Βορίδης να προτείνει, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, την κατάργηση του διαχρονικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων για πρόταξη προ ημερησίας διατάξεως προς συζήτηση επίκαιρων θεμάτων, ξεπερνάει κάθε όριο.

  • Μετά τις ρυθμίσεις των νόμων Θεοδωρικάκου που ανέτρεψαν τις διατάξεις του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι για την λειτουργία των οργάνων των ΟΤΑ και ουσιαστικά υποκαθιστούν το δημοτικό συμβούλιο, από την οικονομική επιτροπή και ήδη κρίνονται αντισυνταγματικές από το ΣτΕ,
  • ύστερα από την κατάργηση της δυνατότητας του δημοτικού συμβουλίου να συζητάει οποιοδήποτε θέμα της οικονομικής επιτροπής θεωρεί σημαντικό,
  • κατόπιν της ψήφισης του νέου εκτρωματικού αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου όπου με το 43% κατοχυρώνεται στον πρώτο συνδυασμό το 60% των εδρών εκμηδενίζοντας έτσι την αντιπολίτευση,

τώρα με περισσό θράσος φιμώνουν τις μειοψηφίες και τους απαγορεύουν να θέτουν προ ημερησίας διατάξεως θέματα για συζήτηση.

Χρέος άμεσο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων είτε βρίσκονται στις διοικήσεις των Δήμων είτε στην αντιπολίτευση είναι ν’ αντιδράσουν και με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων να σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του κ. Βορίδη και της κυβέρνησης.

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ’

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button