ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

*Η ανοχή έχει και τα όρια της. Ε, Οχι και πήραμε χρήματα για να δημοσιεύσουμε την καταγγελία του Δραγουϊδη. Αν είναι δυνατόν!

*Η ανοχή έχει και τα όρια της. Ε, Οχι και πήραμε χρήματα για να δημοσιεύσουμε την καταγγελία του Δραγουϊδη. Αν είναι δυνατόν!


 


*Δηλαδη ένας δημοσιογράφος όταν έχει έγγραφα και στοιχεία για μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πρόσωπα της πολιτικής σκηνής να τα πετάει στο καλάθι των αχρήστων και να μη τα δημοσιεύει;;;


Να μη γίνοντα γνωστά;


Τέτοια δημοσιογραφία θέλουν κάποιοι;


 



*Χωρίς ταξί και η Ξάνθη σήμερα λόγω 24ωρης απεργίας.


 



*Ο Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Μηλιάκος κάλεσε σήμερα στην Αθήνα τους εκπροσωπους των φορέων της περιοχής μας  για συζήτηση και αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνεταιριστικά εργοστάσια.


Μακάρι να είναι καλά τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης.


Πάντως η κινητοποίηση στο Νέστο θα γίνει κανονικα. Και ο αγώνας θα συνεχιστεί…


 



*Γιατί η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης δεν έχει πάρει ακόμα θέση για τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή μας;;;


Σωκράτη τι λες;


 



*Σε κακουργήματα μετατρέπονται τα αδικήματα ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας όλων των δημόσιων λειτουργών (και των βουλευτών) καθώς και των αιρετών εκπροσώπων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) το υπουργείο Δικαιοσύνης την Τρίτη. 


Ακόμη, στο ίδιο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κακουργήματα της δωροδοκίας, του “ξεπλύματος” χρήματος και για την προστασία των ανηλίκων, ακόμα και στα πλημμελήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της πορνογραφίας ανηλίκων.


Ποιο συγκεκριμένα, εάν το ποσό της δωροδοκίας ξεπερνά το ποσό των 73.000 ευρώ -πλαφόν που ορίζεται και για άλλα αδικήματα στον Ποινικό Κώδικα- τα αδικήματα αυτά μετατρέπονται από πλημμελήματα σε κακουργήματα και επιφέρουν τις ανάλογες συνέπειες.


Η ίδια ποινική μεταχείριση επεκτείνεται και στις πράξεις της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα (επιχειρήσεις, βιομηχανίες, Τράπεζες, εμπορικές αντιπροσωπείες, ελεύθερους επαγγελματίες, στελέχη και υπάλληλοι των ΔΕΚΟ κλπ.). 


Οι αυστηρότερες αυτές διατάξεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την “Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς”. 


 


 


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ


ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ “ΑΓΩΝΑ”


 


Την εφημερίδα μας απέκλεισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από το διαφημιστικό πρόγραμμα προβολής της έκθεσης “AGROTICA”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button