Ειδήσεις

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ
Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου

” ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ” του Αριστοφάνη.
Από το Κοινωνικό Κέντρο ” Σταύρος Χαλιορής ” και το Τμήμα Θεατρικής Παιδείας Ενηλίκων.
Την Κυριακή 5/6/2022 το απόβραδο στην αυλή του Νηπιαγωγείου του Μαγικού.
Παρουσία πλήθους κόσμου, που καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς και συντελεστές της παράστασης.
Οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη είναι ένα έργο που συνδέει όσο κανένα άλλο τους αρχαίους Αθηναίους με τους σημερινούς Έλληνες.
Η διαφθορά, η ρεμούλα αλλά και η άρνηση του πολίτη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, το βόλεμα και η ανευθυνότητά του θίγονται λες και το έργο θέλει να σατιρίσει τη σύγχρονη εποχή.
Σε μιά δύσκολη περίοδο για την Αθήνα, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου, οι Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά.
Μεταμφιεσμένες σε άντρες εμφανίζονται στην Εκκλησία του Δήμου, ψηφίζουν νόμο να δοθεί η εξουσία στις γυναίκες και επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις εφαρμόζοντας περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη, γεγονός όμως που θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.
Σπάνια υποκριτική δεινότητα όσων εμφανίστηκαν στη σκηνή.
Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου Θανάσης Ξυνίδης προλόγησε, υπογραμμίζοντας πως η προετοιμασία και τα συναφή έγιναν κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Χαϊτίδης στο τέλος της παράστασης ανέφερε πως είναι αφιερωμένη στον Κώστα Λειβαδίτη πυλώνα του Κοινωνικού Κέντρου, ανήμερα της επετειακής ημερομηνίας του εκλιπόντος.
Κοσμοσυρροή μεγάλη, καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς και συντελεστές της παράστασης.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button