«Αφήνει τον ¨Ταύρο¨ και ξεκινά ¨Δράση¨….»

Την ώρα που τα δυο μεγάλα κόμματα κονταροχτυπιούνται μέχρις εσχάτων για να εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, οι αναποφάσιστοι να αυξάνονται και να πληθαίνουν και οι ψηφοφόροι να εμφανίζονται θετικοί σε κυβερνήσεις συνεργασίας , αλλά από την άλλη οι μεγαλοεπιχειρηματίες και βιομήχανοι της χώρας να κάνουν λόγο για ισχυρές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις, σε μια πολιτική περίοδο δηλαδή όπου από όλα έχει ο μπαξές, ένα νέο κόμμα «φύτρωσε» στο πολιτικό κηπάριο…

Την ώρα που τα δυο μεγάλα κόμματα κονταροχτυπιούνται μέχρις εσχάτων για να εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, οι αναποφάσιστοι να αυξάνονται και να πληθαίνουν και οι ψηφοφόροι να εμφανίζονται θετικοί σε κυβερνήσεις συνεργασίας , αλλά από την άλλη οι μεγαλοεπιχειρηματίες και βιομήχανοι της χώρας να κάνουν λόγο για ισχυρές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις, σε μια πολιτική περίοδο δηλαδή όπου από όλα έχει ο μπαξές, ένα νέο κόμμα «φύτρωσε» στο πολιτικό κηπάριο…


 Ο Μάνος με τα του Κοντογιαννόπουλου και έχοντας στο πλευρό τους τον Μπουτάρη και το Βερεμή της Παιδείας ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την ίδρυση της νέας τους πολιτικής κίνησης και της καθόδου τους  στις επικείμενες Ευρωεκλογές…..


Το όνομα της νέας πολιτικής πρότασης προς τους ψηφοφόρους και δη τους αναποφάσιστους «ΔΡΑΣΗ»……


Το μήνυμα ελήφθη όβερ…..


 


Αφού ο «ΤΑΥΡΟΣ» δεν κατάφερε να κάνει πράξει τα σχέδια και οράματα του Στέφανου Μάνου, ακόμη και αν τον έπιασε από τα κέρατα, επιστρέφει τώρα ως «ΔΡΑΣΗ»…..


Άφησε λοιπόν τον «Ταύρο» και έπιασε τη «Δράση» ο Στέφανος Μάνος…..


Μόνο που τώρα δεν είναι μόνος του, αλλά έχει και το Βασίλη Κοντογιαννόπουλο….


Και οι δυο τους πέρασαν από τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ…..


Είτε ως βουλευτές και υπουργοί, είτε συνεργαζόμενοι …..


Η ουσία είναι πως ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος πολιτικός χώρος κατάφερε τελικά να τους εκφράσει και να τους εκπροσωπήσει  πολιτικά…..


Για αυτό λοιπόν και εκείνοι αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ιδρύσουν ένα δικό τους κόμμα…..


Άλλωστε σε μια δημοκρατία υπάρχει χώρος για όλους …..


Και η διακίνηση ιδεών, προτάσεων και προβληματισμών ελεύθερη και επιβεβλημένη…


 


Μόνο που όταν κατά το παρελθόν έχεις επιχειρήσει μια ανάλογη προσπάθεια χωρίς τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, τότε δύσκολα το επιχειρείς και πάλι…..


Όταν είσαι ήδη χρεωμένος με μια πολιτική αποτυχία τότε σκέφτεσαι διπλά αν θα ξανακάνεις την ίδια προσπάθεια και τα βήματά σου πρέπει να είναι μελετημένα προσεκτικά….


Δε θυμάμαι πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Στέφανος Μάνος όργωνε με το διώροφο λεωφορείο του που είχε από έξω το έμβλημα της τότε πολιτικής του κίνησης, τον ¨ ορμούντα ταύρο¨….


Αν δε με απατά η μνήμη μου πρέπει να ήταν το 1999 όταν ίδρυσε το κόμμα των Φιλελευθέρων….


Δέκα χρόνια μετά, 2009, ανακοινώνει το νέο του πολιτικό εγχείρημα τη «ΔΡΑΣΗ»….


Η «Δράση» που θα στηρίζεται στην κοινή λογική και στη δύναμη του αυτονόητου…..


Έτσι δήλωσαν Μάνος και Κοντογιαννόπουλος……


Και δεν έχουν άδικο, αφού η ουσία και η λύση των προβλημάτων μας πρέπει να στηρίζεται στην κοινή λογική και σε αυτό που θεωρείται ως αυτονόητο από την πλειοψηφία των πολιτών και στην προκειμένη περίπτωση των ψηφοφόρων….


 


Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν και η επισήμανση του Γιάννη Μπουτάρη που στηρίζει την όλη προσπάθεια……


«Ιδρύουμε κόμμα καταλύτη που θα επιδιώξει να επιβάλλει την αλήθεια και την κοινή λογική στην πολιτική ζωή…..»….


Αλήθεια ποιος μπορεί να διαφωνεί με αυτό……;


Αλλά από την άλλη γεννάται και το εξής ερώτημα, δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα επικρατεί η παράνοια και το ψέμα…..;


Και ότι οι παραπάνω κύριοι αποτελούσαν μέχρι χθες μέρος τους  και με την κίνηση τους αυτή αποφάσισαν να δραπετεύσουν από ένα νοσηρό πολιτικό περιβάλλον, δημιουργώντας το δικό τους το υγιές …..;


Ο χρόνος θα δείξει και τα έργα τους μαζί…..


Γιατί από τα σπάργανά τους θα είναι ολίγον τι δύσκολο να πείσουν τους ψηφοφόρους και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τις Ευρωεκλογές…..


Πάντως η «Δράση» φιλοδοξεί να διεκδικήσει χώρο στο μεσαίο χώρο και ο Μπουτάρης κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς, σοσιαλδημοκράτες και φιλελευθέρους, εκσυγχρονιστές και πραγματιστές να συνεργαστούν ώστε να «ανατραπεί η ακάθεκτη πορεία μας προς την παρακμή»…..


 


Όσο για το Στέφανο Μάνο, κάνοντας και την αυτοκριτική του δήλωσε πως τώρα έχει νέες και αποτελεσματικότερες ιδέες σε σχέση με την εποχή που είχε σχηματίσει το προηγούμενο κόμμα του…..


Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν, αρχής γενομένης από τις Ευρωεκλογές καθώς βάζουν το όριο του 1,5%…..


Πάντως αν πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές επισημαίνουν ότι δε συμμετάσχουν…..


Και φυσικό επακόλουθο είναι αυτό, γιατί πού να προλάβουν να καταρτίσουν ψηφοδέλτια στους 52  νομούς της χώρας…..


Ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τις επαφές τους , αλλά που θα πάει σύντομα θα γίνει και αυτό…..


Θα δούμε να καταφθάνουν και στην Ξάνθη αναζητώντας άτομα να τους ακολουθήσουν και είναι έτοιμοι να αναλάβουν «Δράση»…..


Τόσοι  είναι εκείνοι που έχουν το μικρόβιο της πολιτικής…..


Πάντως ακόμη δεν πρόλαβε να δημιουργηθεί και τσουπ δηλώνει ότι ως κόμμα  είναι διατεθειμένο να προσφέρει τις αναγκαίες ψήφους για το σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας και στα δυο μεγάλα κόμματα….


Μάλλον δε θα χρειαστεί αφού Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ τα δίνουν όλα για όλα για την αυτοδυναμία τους……


Για να δούμε τι θα κερδίσουμε εμείς οι ψηφοφόροι και από τη «Δράση» του Μάνου, του Κοντογιαννόπουλου  και των λοιπών …..  

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button