Ειδήσεις

Ο Χατζηδάκης στη ΣΕΚΕ: “Χαίρομαι που επεκτείνονται οι δραστηριότητές της”

Τη ΣΕΚΕ επισκέφθηκε σήμερα το πρωϊ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  κ. Κωστής  Χατζηδάκης, στα πλαίσια της επίσκεψης ενός κομματικού κλιμακίου με πέντε βουλευτές στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτη Ταρενίδη για την ανοδική πορεία και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον αγροτοδιατροφικό τομέα πέρα από την επεξεργασία και πώληση των καπνών.

Η ΣΕΚΕ θέτει τις βάσεις ώστε να εξελιχθεί και σε βιομηχανία τροφίμων με την προώθηση μεταποιημένων προϊόντων, όπως μέλι, ελιές, λάδι.

Η ΣΕΚΕ σήμερα είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία καπνών στην Ελλάδα και δεύτερη στα Βαλκάνια και εξάγει σε περισσότερες από 30 χώρες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης ,  Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο κ. Στράτος Κοντός και στελέχη της ΣΕΚΕ.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Ο Υπουργός συνεχάρη τη διοίκηση της ΣΕΚΕ που κράτησε ορθια τη μονάδα σε μια δύσκολη περίοδο και προέβη σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης:

“Ηρθαμε στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης  για να δώσουμε μηνύματα αλλά και να πάρουμε μηνύματα με τα προβλήματα της περιοχής. Επισκέπτομαι παραγωγικές μονάδες, εργοδότες και εργαζόμενους, αναζητούμε κοινούς παρανομαστές ανάμεσα στις δύο πλευρές, γιατί έτσι κερδίζουν και η εργοδοσία και οι εργαζόμενοι και κυρίως η εθνική οικονομία.

Η ΣΕΚΕ, μια μονάδα εμβληματική, συμβολική για το συνεταιριστικό κίνημα. Εχει μείνει όρθια παρά τις δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων ετών σε αυτόν τον τομέα. Χαίρομαι που επεκτείνονται οι δραστηριότητές της.”

ΓΙΑ ΤΟ 12%

“Εχουμε μια οφειλή στην Περιφέρεια ΑΜΑΘ που είναι ο συμψηφισμός του 12% στις επιχειρήσεις. Προχθές υπογράφηκε η υπουργική απόφαση μετά την τελευταία νομοθετική παρέμβαση, δημοσιεύεται στο ΦΕΚ και έχω τις διαβεβαιώσεις από την ΑΑΔΕ, ότι, θα αναπτυχθεί εντός Ιουνίου η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα και εντός Ιουνίου θα γίνουν όλοι οι αναγκαίοι συμψηφισμοί.

Σε ερώτηση μας για την επιδότηση του 12% στις επιχειρήσεις που δεν είχαν οφειλές, τόνισε ότι θα πει περισσότερα στην απογευματινή συνέντευξη τύπου

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

“Σαφής ο πρωθυπουργός με το χρόνο των εκλογών. Εχουμε δουλειά μπροστά μας.

Στο Υπουργείο Εργασίας ξεκινάμε τη ψηφιακή κάρτα από τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ και είναι εγγύηση για το ωράριο των εργαζομένων. Γίνεται  προσπάθεια για την περαιτέρω αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων. Η περιφέρεια ΑΜΑΘ είναι πρώτη στην αποκλιμάκωση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων και θα τους βραβεύσουμε την επόμενη εβδομάδα.

Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε κοινωνική πολιτική, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.”

ΚΓ

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button