Ειδήσεις

Βράβευση της μαθήτριας του ΑΞΙΟΝ Αθανασίας Δαλακούρα από τον σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης

Την Παρασκευή 27 Μαΐου ο σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης τίμησε τους μαθητές της πόλης που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες”. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος τέχνης και παράδοσης Ξάνθης.

Συγχαρητήρια απέσπασε από όλους η μαθήτρια του ΑΞΙΟΝ Αθανασία Δαλακούρα, για το 1ο βραβείο στην κατηγορία της ζωγραφικής με τίτλο “Η Κύπρος στην αγκαλιά της Ελλάδας”.

Θερμό χειροκρότημα και στους μαθητές της Στ’ τάξης του 4ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης για το 1ο βραβείο στην κατηγορία τραγουδιού με τίτλο “Θέλω την πατρίδα μου”.

Η πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, Ελένη Χατζηγεωργίου, έδωσε αναμνηστικά δώρα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του επίτιμου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτη Φωτίου.

Στη βράβευση παραβρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της βόρειας Ελλάδας Σπύρος Μιλτιάδης, ο δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης, ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Κουρτίδης, εκπρόσωποι της εκκλησίας και της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πλήθος γονέων και εκπαιδευτικών.

Η υπεύθυνη του διαγωνισμού για το ΑΞΙΟΝ Μαρίνα Αλατά, αναφέρθηκε στην ταλαντούχα Αθανασία, στο πείσμα και την προσήλωση που την χαρακτηρίζει ώστε να κατακτά τους στόχους της.

Η βραδιά ήταν συγκινητική και η ευχή όλων μας είναι η ένωση της Κύπρου!

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΞΙΟΝ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button