Ειδήσεις

Ευ. Λιακούλη: «Ο Περιφερειακός Τύπος, ‘σήμα κατατεθέν’ των τοπικών κοινωνιών»

Στη διήμερη συνάντηση των ιδιοκτητών, εκδοτών και εκπροσώπων των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων της χώρας που έλαβε χώρα στη Λάρισα, μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Εκδοτών Ημερήσιου Περιφερειακού Τύπου, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη,  μαζί τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Μάντζο και ενημερώθηκε διεξοδικά για τις θέσεις και τις απόψεις των εκπροσώπων του ημερήσιου περιφερειακού τύπου, καθώς και για τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης , η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Ο Περιφερειακός Τύπος, σημαντικός πυλώνας δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής, έχει δημιουργήσει διαχρονικούς δεσμούς εμπιστοσύνης με το τοπικό αναγνωστικό κοινό, σε όλη τη χώρα , με πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή των πολιτών.

Είναι γεγονός ότι, την τελευταία δεκαετία, ο ιστορικός αυτός κλάδος δοκιμάζεται σκληρά, εξαιτίας της οικονομικής αστάθειας, αλλά και της οικονομικής δυσπραγίας που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες κρίσεις που πλήττουν τη χώρα μας.

Δυστυχώς, με διαχρονικές ευθύνες των Κυβερνήσεων, ο Περιφερειακός Τύπος έχει αφεθεί στο έλεος αυτών των κρίσεων, χωρίς ουσιαστική στήριξη και χωρίς καμία πρόνοια για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του σημαντικού ρόλου που αυτός επιτελεί.

Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η διαφάνεια και η αξιοπιστία οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα των πάσης φύσεως ενισχύσεων. Έχουμε, επίσης, ζητήσει να συγκροτηθεί ένα νέο και ενιαίο Μητρώο των Περιφερειακών Επιχειρήσεων του Τύπου, που θα συμπεριλαμβάνει τόσο την ψηφιακή μορφή των εφημερίδων, όσο και το σύνολο των ενημερωτικών ιστοσελίδων στην περιφέρεια, με εφαρμογή σύγχρονων κριτηρίων και εποπτείας.

Σήμερα, ζήτησα από τον κ Υπουργό, τη σύσταση διακομματικής επιτροπής,  με τη συμμετοχή των κομμάτων και όλων των ενώσεων τύπου και να ξεκινήσει η διαβούλευση για τη στρατηγική επιβίωσης, ειδικά των περιφερειακών μέσων,  αλλά και ανάπτυξης μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που δίνει μια πραγματική ευκαιρία στο χώρο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button