Ειδήσεις

Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2022 !

Σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που το παρακολούθησαν ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ κέρδισε με 78-72 την Ασπίδα στον τελικό κυπέλλου «Τάσος Χαραλαμπίδης» της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κατακτώντας έτσι το συγκεκριμένο τρόπαιο για 2η φορά στην ιστορία του.

Ο Λεύκιππος προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να επιβάλλει το ρυθμό του και να σημειώσει καλάθια στον αιφνιδιασμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει από νωρίς το προβάδισμα (3-11) και να μπει σε θέση οδηγού. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους τυπικά φιλοξενούμενους να προηγούνται 13-25.

Η Ασπίδα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (13-30) βρήκε τις δυνάμεις να αντιδράσει και με «όπλο» την καλή της άμυνα και την υπεροχή της στα ριμπάουντ, μείωσε την διαφορά στου 6 πόντους με την λήξη του 2ου δεκαλέπτου.

Όπως ήταν φυσικό η διαφορά των 6 πόντων δεν προσέφερε «άνεση» στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ ενώ και η Ασπίδα έβλεπε τις προσπάθειες της να καρποφορούν. Έφτασε την διαφορά στο καλάθι (41-43) αλλά σε εκείνο το σημείο ανέλαβε ο Χρήστου που με προσωπικούς πόντους κατάφερε στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου να δώσει προβάδισμα 8 πόντων στην ομάδα του (52-60).

Η τελευταία περίοδος της αναμέτρησης ξεκίνησε με τις ομάδες να σημειώνουν συνεχόμενα καλάθια και την διαφορά να παραμένει στα επίπεδα των 6-8 πόντων. Η τελευταία απόπειρα της Ασπίδας να επιστρέψει στο παιχνίδι έγινε με το τρίποντο του Σανούδου (66-67) αλλά και πάλι ο Χρήστου με καλάθι και φάουλ έφερε την διαφορά στους 4 πόντους.

Στο 68-72 (1:10 πριν το τέλος) ο Χρήστου αστόχησε σε τρίποντο ο «εργάτης» Δεληγιάννης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Μανάκας με το 4ο τρίποντο του έγραψε το 68-75, καθαρίζοντας έτσι τον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 30-36,52-60,72-78

Διαιτητές: Ξενικάκης – Ντούρας – Ισιγώνης

Ασπίδα (Στεφανίδης – Κασαρτζίδης): Λυμπεράκης, Παπαδάκης 14 (2), Στουρνάρας 6 (2), Καρανικολίδης, Παπανικολάου 8 (1), Σανούδος 6 (2), Παυλάκης 8 (1), Κουτσογιάννης 15, Παναγιωτόπουλος 9 (3), Καρά Αχμέτ, Ρούμογλου 6, Καμπούρης

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ (Δώδος – Ρετζέπης): Κατσαμούρης 12 (2), Γκοβέσης, Μακαρατζής 9, Πουργιάζης, Πεχλιβανίδης, Σαββίδης 3 (1), Δεληγιάννης 5, Μανάκας 18 (4), Λιάτσας, Παπαδήμας 3, Καλεντζή, Χρήστου 28 (2)

*** Μετά την λήξη του αγώνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ παρέθεσε γεύμα στην αποστολή της ανδρικής ομάδας.

*** Όμορφη εκδήλωση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με παρουσίαση των παιχτών και προπονητών πριν την αναμέτρηση και τους φιλάθλους να τους χειροκροτούν.

*** Η ΕΚΑΣΑΜΑΘ μέσω του Προέδρου της, Παναγιώτη Σταυρακάρα, τίμησε τον Απόστολο Κουτσογιάννη για την πολυετή προσφορά του και την απόσυρση του ως καλαθοσφαιριστής.

Από το Λεύκιππο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button