Ειδήσεις

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ότι η κατάσταση  στους δήμους έχει φτάσει στο απροχώρητο, το γνωρίζουμε όλοι από ιδίαν πείρα. Οι υπηρεσίες στενάζουν κάτω από την έλλειψη προσωπικού. Οι περισσότεροι  συνάδελφοι δε μπορούν να πάρουν τα ρεπό, την κανονική άδεια τους για να ξεκουραστούν. Ηεντατικοποιημένη δουλειά χτυπάει κόκκινο. Πολλές αρμοδιότητες είναι πια αδύνατο να καλυφθούν με το προσωπικό των δήμων και οι εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους για να «καλύψουν τις ανάγκες των δήμων» με το αζημίωτο βέβαια. Η ευθύνη βαραίνει και τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες τις προηγούμενες καθώς και τις Δημοτικές αρχές που τόσα χρόνια συνειδητά απαξιώνουν τις υπηρεσίες, με στόχο να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι. Όπως και διαχρονική είναι η επιλογή να καλύπτονται οι τρύπες με συμβασιούχους, συναδέλφους δηλαδή που έρχονται για λίγους μήνες και πριν προλάβουν καλά καλά να ενταχθούν στις υπηρεσίες, να αντικαθίστανται με άλλους για να ανακυκλώνεται η ανεργία.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. Μονιμοποίηση των συναδέλφων, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, προσλήψεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μόνιμου προσωπικού.

 Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, παράταξη που συσπειρώνεται με το ΠΑΜΕ, δηλώνει την έμπρακτη συμπαράσταση της, στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που βάλαν τη πλάτη τους στην πανδημία, και τώρα βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόλυση.

Η απεργία δεν αφορά μόνο τους συμβασιούχους, μας αφορά όλους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, γι αυτό και ζητήσαμε από το σύλλογο μας, αυτός ο αγώνας να δοθεί ενιαία, από όλους τους εργαζόμενους, για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας. Ενιαία να απαιτήσουμε  μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και αυξήσεις στους μισθούς μας, που είναι καθηλωμένοι για 12 και πλέον χρόνια.

Αλλά όλα αυτά συνάδελφοι δεν είναι “αστοχίες”.   Είναι η συνειδητή πολιτική των κυβερνήσεων και των περισσότερων δημοτικών αρχών, που βρίσκει πολλές συνδικαλιστικές δυνάμεις, συμπαραστάτες προκειμένου να αφοπλίζουν τη μαχητικότητα και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Για άλλη μια φορά συνάδελφοι μπορούν να βγουν συμπεράσματα.

Ήρθε όμως η στιγμή οι εργαζόμενοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να απομονώσουμε τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Διεκδικούμε:

  • Καμία απόλυση συμβασιούχου.
  • Κατάργηση τώρα όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μετατροπή των συμβάσεων όλων σε αορίστου χρόνου 
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες των δήμων
  • Αύξηση στους μισθούς

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button