Μ. Μπόλαρης « Η πολιτική της Ν.Δ. εξυπηρετεί τα Καρτέλ»

Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα του περασμένου Σάββατου ο Βουλευτής Σερρών, Πολιτικός Εκπρόσωπος για Θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Μάρκος Μπόλαρης, προσκεκλημένος της ΝΕ. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για να μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βιστωνίδας, στην Γενησέα με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα του περασμένου Σάββατου ο Βουλευτής Σερρών, Πολιτικός Εκπρόσωπος για Θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Μάρκος Μπόλαρης, προσκεκλημένος της ΝΕ. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για να μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βιστωνίδας, στην Γενησέα με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.


    Νωρίτερα ο κ. Μπολάρης συνοδευόμενος από το συντονιστή της Νομαρχιακής Οργάνωσης, κ. Αχιλλέα Τσαρτσάρα και το Βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.


   Ο Βουλευτής Σερρών επανέλαβε το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για προσφυγή στην κάλπη, σημειώνοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου με τον ξεκάθαρο λόγο του και την παρουσία του πείθει τον κόσμο πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας.


Απαντώντας στις βολές του υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλούπουλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε εδώ από την Ξάνθη εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας τις κυβερνήσεις του κύριες υπεύθυνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας και τη σκανδαλολογία, ο Μάρκος Μπόλαρης θύμισε  στον Προκόπη Παυλόπουλο πως βρισκόμαστε στο 2009.


  « Ο κ. Παυλόπουλος θα μπορούσε να μιλά για τα απόνερα του ΠΑΣΟΚ το 2004, το 2005, το 2006, το 2007… Κάποιος θα έπρεπε να του υπενθυμίσει ότι είμαστε στο 2009. Επί κυβερνήσεων Ν.Δ. το δημόσιο χρέος αυξήθηκε ετησίως κατά 15 δις. Κάθε χρόνο πληρώνει ο Έλληνας πολίτης 15δις πέρα από αυτά για τα οποία υποτίθεται ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ. Και αφού δεν πήρε χρήματα ο  πολίτης μέσω αυξήσεων και κοινωνικών παροχών, δεν έγιναν αγορές εξοπλισμού για την άμυνα κλπ, επιχειρείται ένα συμμάζεμα των οικονομικών της χώρας, όπως δηλώνει η κυβέρνηση, τότε που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα;»


   Επί προσθέτως ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας την ανικανότητα της κυβέρνησης έφερε ως παράδειγμα την αλλαγή της οικονομικής της πολιτικής και της τροποποίησης του προϋπολογισμού επιχειρώντας στροφή 180 μοιρών ο νέος Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου.


Στο  μεταξύ αναφορικά με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική Ανάπτυξη, ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των αγροτών μέσα από μια ουσιαστική και όχι ευκαιριακή πολιτικών δράσεων και μέτρων.


  Τόνισε την αναγκαιότητα της ποιοτικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Κάλεσε τους αγρότες να παράξουν ποιοτικό προϊόν με έμφαση στην ταυτότητα και την τυποποίηση. «Αυτό είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα,ποιότητα στην παραγωγή και στην όλη διαδικασία μέχρι να φτάσει στην αγορά», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων και των αγροτών, τα προβλήματα των οποίων πραγματικά. « Η κυβέρνηση κρύφτηκε. Η πολιτική της στον αγροτικό τομέα διαχρονικά είναι η ίδια και η οποία με υπηρετεί με συνέπεια τα καρτέλ π.χ. λιπασμάτων, διακίνησης αγροτικών προϊόντων, για το αγροτικό πετρέλαιο κλπ..


Μέσα από το ΕΣΠΑ η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει για τον αγροτικό τομέα περίπου 22δις. Την ίδια στιγμή δίνει στις Τράπεζες 28 δις και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Τάσος Αράπογλου με τερτίπια  τα στέλνει στην Τουρκία για την εξυπηρέτηση των σχεδίων της Τράπεζας του».


Τέλος σε ότι αφορά το αγροτικό ζήτημα, ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε την αναγκαιότητα της αλλαγής της  θεσμικού και νομικού πλαισίου των Συνεταιρισμών και λοιπών αγροτικών θεσμών και φυσικά της απόδοσης ευθυνών σε όσους καταπατούν ή  κερδοσκοπούν σε βάρος των αγροτών π.χ μέσα από τη μη σωστή λειτουργία των Συνεταιριστικών Οργανώσεων, και της ίδρυσης ενός σχολείου που θα προετοιμάζει και θα στηρίζει την είσοδο νέων αγροτών που θέλουν αποκλειστικά και όχι ευκαιριακά να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.


Στο μεταξύ από την πλευρά του ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης στις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις σημείωσε χαρακτηριστικά «υπό τύπου λύτρων έδωσε τα 500 εκατομμύρια ευρώ, άνευ σχεδίου, χωρίς στόχευση για να ανοίξουν οι δρόμοι. Ήδη είμαστε μπλεγμένοι στην Ε.Ε. και θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις».


Ενώ κατέθεσε και κάποιες από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την άμεση ανακούφιση των αγροτών όπως είναι το ένα δις από τα 28δις που δίνονται στις τράπεζες να διοχετευτεί στον αγροτικό τομέα. Η άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών με περίοδο χάριτος 2 ετών, αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4%  επί του συνολικού ύψους των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων.


Όσο για την επίθεση από την Ξάνθης του Υπουργού ΕΣΔΔΑ, Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Σγουρίδης τόνισε «με αυτό τον τρόπο επιχείρησε να κρύψει την απραξία της κυβέρνησής του. Εμείς εδώ στην Ξάνθη την πολιτική της Ν.Δ. τη ζήσαμε στο πετσί μας» αναφερόμενος στην πώληση της ΡΟΔΟΠΗΣ, στο κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων και στην εξέλιξη που είχε η υπόθεση με το Ζαχαρουργείο της Ξάνθης. Όσο για το δημόσιο χρέος και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σημείωσε « 48δις ετησίως το έφτασε η κυβέρνηση της Ν.Δ., όταν επί ΠΑΣΟΚ ήταν 12δις ετησίως».


Τέλος οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κκ Μπόλαρης και Σγουρίδης κληθείς να σχολιάσουν τη στάση του συναδέλφου τους κ. Μάντατζη Τσετίν, έκαναν γνωστό πως ανέλαβε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να λυθεί το όποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε και αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες και οι σχετικές ανακοινώσεις σε κεντρικό πάντα επίπεδο. Ενώ καταλήγοντας ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι «οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας έχουν τα ίδια προβλήματα με τους χριστιανούς. Κάποιοι άλλοι επιδιώκουν να βάλουν και να δημιουργούν προβλήματα, αλλά αυτά δεν αγγίζουν το ΠΑΣΟΚ που έριξε τις μπάρες και έκανε ένα τεράστιο άνοιγμα για να ενσωματωθεί και όχι να αφομοιωθεί η μειονότητα…».


 


                                                                                 Δέσποινα Γκούμα 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button