Τοπικά νέα

Ερώτηση ΚΚΕ για την Υποστελέχωση του 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

 Θέμα: Υποστελέχωση του 212 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει αναδείξει πολλές φορές με ερωτήσεις του, 6812/24 Μάη 2021 και 7421/22 Ιούνη 2021, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Ξάνθης (212 ΚΙΧΝΕ). Η κυβέρνηση στις απαντήσεις αυτών των ερωτήσεων, με έμμεσο τρόπο, αναγνωρίζει τα διαχρονικά προβλήματα που δημιουργούν οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό στη λειτουργία του 212 ΚΙΧΝΕ, υποδεικνύοντας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τη δυνατότητα νοσηλείας τους σε ιδιωτικές κλινικές.

Αυτό αποκαλύπτεται μέσω εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), όπου μεταφέρονται παράπονα στρατιωτικών και ταυτόχρονα αναδεικνύονται μια σειρά από ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών, όπως καρδιολόγου, ωτορινολαρυγγολόγου, ορθοπεδικού, οφθαλμίατρου, αναισθησιολόγου, γαστρεντερολόγου και πνευμονολόγου.

Επίσης επισημαίνεται ότι οι ελλείψεις σε ορθοπεδικό, γαστρεντερολόγο και πνευμονολόγο, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με μετακινήσεις γιατρών από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες ή από άλλες υγειονομικές μονάδες. Ακόμη η έλλειψη καρδιολόγου δημιουργεί προβλήματα στην ολοκλήρωση των ετήσιων προγραμματισμένων υγειονομικών εξετάσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον τονίζεται ότι η έλλειψη αναισθησιολόγου σε συνδυασμό με ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό έχει ως συνέπεια τη μη πραγματοποίηση εγχειρήσεων στο 212 ΚΙΧΝΕ.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 212 ΚΙΧΝΕ, αλλά και τα υπόλοιπα στρατιωτικά νοσοκομεία, είναι ταυτόσημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά το σύστημα της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα, δηλαδή: Υποχρηματοδότηση, μεγάλη έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κλειστές κλίνες, ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και υπολειτουργία εργαστηρίων.

Η κυβέρνηση, αντί να εφαρμόσει αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για το λαό και τις ανάγκες του, με την πολιτική της υποβάθμισης και της εμπορευματοποίησης αυτού του συστήματος, προωθεί τον αντιλαϊκό προσανατολισμό της, που εξυπηρετεί ευθέως τα συμφέροντα των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων υγείας, που βλέπουν τα κέρδη τους να γιγαντώνονται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση του 212 ΚΙΧΝΕ Ξάνθης με το όλο το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του αντίστοιχου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

    Δελής Γιάννης

   Παφίλης Θανάσης

  Στολτίδης Λεωνίδας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button