Ειδήσεις

 Ιρφάν Χατζηγκενέ: Το μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης χρειάζεται στήριξη!

Το μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης συμπλήρωσε φέτος 57 χρόνια λειτουργίας καθώς υπάρχει από το 1965. Από το ακαδημαϊκό έτος 1970-71 στεγάζεται σε κτίριο της οδού Χατζηστεφάνου στην Ξάνθη, που είχε παραχωρηθεί από τις τοπικές αρχές εκείνης της περιόδου.

Σήμερα, το σχολείο φιλοξενεί συνολικά 720 μαθητές και μαθήτριες αλλά το κτίριο δεν καλύπτει πια τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι λόγω έλλειψης χώρου στα δύο σχολεία δεν υπάρχουν εργαστήρια, υπάρχουν αίθουσες με ανεπαρκή εξαερισμό, ενώ και το προαύλιο είναι πολύ μικρό, σε σημείο που δεν πληροί την τήρηση αποστάσεων που ορίζονται από τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σε κάθε περίπτωση, το σχολικό κτίριο χρήζει σειράς σοβαρών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα – για την ακρίβεια θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει!

Είναι υποχρέωση της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών εκπροσώπων της να διασφαλίζουν το δικαίωμα της πρόσβασης στην Εκπαίδευση ισότιμα για όλα τα παιδιά. Γι’ αυτό καλούμε τους αρμόδιους να αφουγκραστούν τις ανάγκες του σχολείου και να πράξουν τα δέοντα ώστε να λυθούν τα προβλήματα και οι μαθητές/τριες να απολαμβάνουν τη φοίτησή τους εκεί και βέβαια οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους σε ένα άρτιο περιβάλλον τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους εκπαιδευόμενους!

                                                                        Με εκτίμηση

                                                Ιρφάν Χατζηγκενέ

                                 Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

                                                Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button