Ειδήσεις

Συνεχίζει να οχυρώνεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έναντι στην πανδημία του κορωνοϊού COVID-19

Συνεχίζει να οχυρώνεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έναντι στην πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 (SARS-CoV-2) που βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας.  Η ανάγκη για την εξάλειψη των οδών μετάδοσης μολυσματικών παραγόντων με την αερομεταφερόμενη μετάδοσητου ιού να είναι η πιο σημαντική,  έκρινε την προμήθεια  μηχανημάτων καθαρισμού αέρα επιτακτική για τηδιασφάλιση της δημόσιας υγείαςστους εκπαιδευτικούς χώρους, καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνιου,όταν πρόκειται για κλιματιζόμενους εσωτερικούς χώρους.

Η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας σε αίθουσες και αμφιθέατρα των εγκαταστάσεωνστις πόλεις της Κομοτηνής, Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας καθώς και σε  χώρους όπου ενισχύεται η εκπαιδευτική διαδικασία και ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος, όπως π.χ. βιβλιοθήκες, φοιτητικά εργαστήρια, κλινικές, αθλητικοί χώροι,θα ενισχυθείμε τηντοποθέτηση συστημάτων καθαρισμού αέρα, καθώςαυτά προσφέρουν συνολική και συνεχή απολύμανση του χώρουόπου θα τοποθετηθούν, ενώ η προστασία δεν είναι μόνο ενάντια στονCOVID-19, αλλά και  άλλων παραγόντων (εποχικής γρίπης, αλλεργιώνκλπ).

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έπειτα από δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό ανοικτής διαδικασίας παρέλαβε 339 συνολικά μηχανήματα καθαρισμού αέρα και αερίων συνολικής συμβατικής αξίας εκατόν ενενήντα οκτώ χιλιάδων εκατόν σαράντα οκτώ ευρώ και ενενήντα λεπτών (198.148,90€) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το έργο χρηματοδοτήθηκεμέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020», σύμφωνα με την 2η Απόφαση Ένταξης της Πράξης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ / ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ».

 Η Διοίκηση του Ιδρύματος  εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τα στελέχη της τα οποία συνέδραμαν  στην υλοποίησή του έργου αυτού.

Από την Πρυτανεία

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button