Ειδήσεις

Ερώτηση των βουλευτών της “Ελληνικής Λύσης” Απ. Αβδελά και Κων. Χήτα προς τoν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Αύξηση στελέχωσης Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης

Κύριε Υπουργέ,

Συμφώνως επιστολής της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, επιτακτική είναι η ανάγκη της αύξησης της στελέχωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Όπως τονίζει η εν λόγω Κίνηση “…η επαναλειτουργία του μεθοριακού σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου βαραίνει το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου, το οποίο όλο αυτό το διάστημα συνεχώς κάλυπτε τις τρύπες της Διεύθυνσης, για παράδειγμα η επάνδρωση των ομάδων συνεργείων COVID, οι αποσπάσεις προς το πολύπαθο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης, η λήψη μέτρων στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης, και για το άμεσο μέλλον η εύρυθμη λειτουργία στον μεθοριακό σταθμό φαντάζει πλέον ακατόρθωτη…”.

Συναφώς στην επιστολή της αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ένταξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης “…στο σχέδιο “ΑΣΠΙΔΑ”, με αποσπασμένους αστυνομικούς από ολόκληρη την Ελλάδα, με δαπάνες δημοσίου, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όμορες αστυνομικές διευθύνσεις…”.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως μεριμνήσετε να ενισχύσετε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης με επαρκέστερη στελέχωση, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ευρύτερης περιοχής για αστυνόμευση, βάσει και των προτάσεων του τοπικού της συνδικαλιστικού Φορέα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button