Ειδήσεις

Ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Το μήνυμα του

Λίγα λόγια για τους/τις σσ που δε με γνωρίζουν.
Είμαι εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα και στη Δημόσια εκπαίδευση από το 1990 την οποία υπηρέτησα από θέσεις ευθύνης σε σχολεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Στα πλαίσια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ασχολήθηκα με συγγραφικό και επιμορφωτικό έργο. Από το 2012 υπηρετώ από τη θέση του προϊσταμένου του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, ΚΕΣΥ) Ξάνθης.
2015-2019 υπηρέτησα ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ και υπεύθυνος του Παραρτήματος ΑμεΑ Ξάνθης, βιώνοντας με τον πιο άμεσο τρόπο τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, για τους οποίους το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία, στην απρόσκοπτη μετακίνηση εξακολουθεί να είναι ζητούμενο.
Από το 1990 συμμετέχω στο συνδικαλιστικό κίνημα, υπηρετώντας ως Γραμματέας και μέλος, στα ΔΣ του συλλόγου μου.
Από το 2019 υπηρετώ τα κοινά και μέσα από ένα άλλο πεδίο, αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2019 τέθηκα επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», και εκπροσωπούμαστε με τρεις συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.
Η ζωή μου είναι συνυφασμένη με τα κοινά μέσα από τον πολιτικό και ιδεολογικό χώρο που με γαλούχησε και με συντρόφευσε μέχρι τώρα στη ζωή μου. Ξεκινώντας από τη νεολαία του ΚΚΕ, εντασσόμενος αργότερα στον Ρήγα και στο ΚΚΕ Εσωτερικού, μετά στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Πάντα παρών και στο κόμμα και στο επάγγελμά μου, καθώς ποτέ δεν εγκατέλειψα την εργασία μου, την οποία έως τώρα ιεραρχώ ως μοναδικό τρόπο βιοπορισμού μου.
Υπηρετώ το κόμμα από τη θέση του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης από το 2014. Μαζί με ελάχιστους/ες συντρόφους και συντρόφισσές καταφέραμε μέσα από τα σπαράγματα της διάσπασης του 2010, να στήσουμε και να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας. Καταφέραμε να κάνουμε το κόμμα μας πρώτο στο Νομό στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και έκτοτε να τερματίζουμε πρώτοι και στις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη και του Σεπτέμβρη του 2015, καθώς επίσης στην πλέον δύσκολη αναμέτρηση αυτής του 2019. Η οργάνωσή μας, επίσης, πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό (67,89%) πανελλαδικά στο δημοψήφισμα του 2015.
Αυτά χωρίς έπαρση, αλλά με την ανάμνηση της χαράς που νιώθουμε όσοι και όσες αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια, μέσα από τις τάξεις της οργάνωσής μας.
Χωρίς επανάπαυση στις δάφνες μας αλλά με νοιάξιμο για το μέλλον του κόμματός μας, με τη δέσμευση του αναστοχασμού, της αυτοκριτικής και της υπόσχεσης ότι θα προσπαθούμε με ανιδιοτέλεια, για το καλύτερο στο κόμμα μας. Ακόμη και μέσα από τα λάθη μας!
Προέρχομαι από το λεγόμενο 3%, από τα πέτρινα εκείνα χρόνια που παλεύαμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε όρθιοι γιατί για εμάς το ζητούμενο ήταν η κοινωνία και οι αγώνες που οφείλαμε να δώσουμε γι αυτήν, έστω και με τα πενιχρά ποσοστά μας. Ωστόσο αυτό δεν με έκανε ποτέ να δω το κόμμα μας ως πεδίο τεχνητών διαιρέσεων και στρατοπέδων ανάμεσα στους ‘’παλιούς’’ και τους ‘’καινούργιους’’. Άλλωστε χωρίς τους νέους συντρόφους ποτέ δεν θα βιώναμε το «πρώτη φορά Αριστερά.» Αυτό που έμοιαζε άπιαστο όνειρο.
Προσπαθήσαμε όλοι μαζί, κυρίως μετά τις εκλογές του ‘19, να διευρύνουμε την οργάνωσή μας και ο πολιτικός ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που αντικατοπτρίζεται με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο στην αύξηση των μελών μας, μετά την εκλογική μας ήττα, καθώς όλοι οι σύντροφοι/ες, μέσα από τη δράση μας και την προσήλωσή μας στις πολιτικές και ιδεολογικές μας αρχές, εμφυσήσαμε στους συμπολίτες μας το αίσθημα του δικαίου και την αξία του να αγωνίζεται γι αυτό.
Η προσπάθεια συνεχίζεται… Το κόμμα μας διαμορφώνεται και εξελίσσεται εν κινήσει, επιχειρώντας να συνθέσει το παλιό και το νέο, στη βάση των αρχών μας, της συντροφικότητας, της ανιδιοτέλειας, του διαλόγου και της κοινής δράσης, στο πλαίσιο της πάλης μας, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Όντας παρών στην οργάνωσή μας και στα τοπικά της όργανα επί μακρόν, επιθυμώ και νιώθω ώριμος να προσφέρω στο κόμμα μας, μέσα και από την Κεντρική Επιτροπή και τη δυνατότητα που ανοίγεται να εκλεγεί από τα μέλη του κόμματός μας, σε επίπεδο περιφέρειας, σύμφωνα με τις αλλαγές που ψηφίστηκαν στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, νιώθοντας υπερήφανος που συμμετείχα στη διαμόρφωση αυτής της πρότασης.
Έχω θέσει υποψηφιότητα ως μέλος της κεντρικής επιτροπής και ζητώ τη στήριξή σας. Ταυτόχρονα εύχομαι

καλή επιτυχία και στους/στις συνυποψήφιούς/ές μου.
Δεσμεύομαι για τήρηση από πλευράς μου όλων των όρων ενός «καλού αγώνα» σύμφωνα με τις αξίες και το ήθος του πολιτικού μας χώρου.
Θα προσπαθήσω μαζί με τους συντρόφους κα τις συντρόφισσές μου ώστε οι εκλογές της 15ης Μαΐου, για τη συλλογική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μετατραπεί σε μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας και ανάτασης, που θα δίνει το σύνθημα για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές και αναζωπυρώνει την ελπίδα ότι ο εφιάλτης της διακυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει.
Καλό αγώνα!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button