Ειδήσεις

Παρέμβαση Γκαρά στη Βουλή για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στις Φέρες

Ερώτηση για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Φέρες, και τις αρνητικές συνέπειες που θα προκληθούν στους κατοίκους της περιοχής, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αναστασία Γκαρά.

Η κα Γκαρά σημειώνει πως σε περίπτωση που προχωρήσει το λουκέτο στο υποκατάστημα στις Φέρες, οι κάτοικοι – στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, αγρότες, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως και στελέχη της Αστυνομίας και του Στρατού – θα αναγκάζονται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.

Παράλληλα, τονίζει πως τα τελευταία 2,5 χρόνια με τις πολιτικές συρρίκνωσης και ερήμωσης της υπαίθρου που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των ακριτικών περιοχών,  καταγράφεται στον Έβρο μια πρωτοφανής αποψίλωση υπηρεσιών που τείνει να λάβει τη μορφή «χιονοστιβάδας»: κατάργηση ή συγχώνευση τραπεζικών υποκαταστημάτων, δομών εκπαίδευσης και υγείας, δικαστικών υπηρεσιών, υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ, υπηρεσιών ΟΓΑ & ΙΚΑ κλπ.

Επιπλέον, υπενθυμίζει πως αντίστοιχες αρνητικές εξελίξεις είχαν  προηγηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς και σε άλλα σημεία του Νομού Έβρου, όπως στα Δίκαια και τον Πεντάλοφο,για  τις οποίες προχώρησε σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στη Βουλή.

Κλείνοντας, αφού υπογραμμίζει πως οι κάτοικοι του Έβρου νιώθουν ξεχασμένοι από την κυβέρνηση και αφημένοι στο έλεος της ακρίβειας και της εγκατάλειψης, ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

1)Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσουν ώστε να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Δημοτική Ενότητα Φερών, καθώς και του συνόλου των θέσεων εργασίας σε αυτό;

 2)Ποια είναι τα δεσμευτικά μέτρα που θα λάβουν για να προστατέψουν τη λειτουργία υποκαταστημάτων τραπεζών στον Έβρο που βρίσκονται σε κρίσιμα, «ζωτικά» σημεία για την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, από επικείμενο κλείσιμο;

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button