Ειδήσεις

Ραδιομαραθώνιος Αγάπης για το Γηροκομείο

Το Γηροκομείο Ξάνθης -Ίδρυμα «O ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς του για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε κοινωνικά θέματα,  διοργανώνει για  ΕΝΔΕΚΑΤΗ  συνεχή χρονιά  τον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης και προσφοράς για την ενίσχυση του Γηροκομείου,  την Τετάρτη 11 Μάιου  2022 από 9:00 έως 17:00, ώστε η παλιότερη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Νομού μας να συνεχίσει να λειτουργεί, να επεκτείνεται και να αντιμετωπίζει με σθένος όλα τα προβλήματα  που ανακύπτουν. Η ημέρα του Ραδιομαραθωνίου είναι καθαρά συμβολική. Απλώς εκείνη την ημέρα συνήθως ανακοινώνονται μέσω της κοινής ραδιοζεύξης οι κάθε είδους προσφορές από ιδιώτες, εταιρίες και φορείς, επώνυμα ή ανώνυμα, που ήδη ξεκινούν λίγες μέρες  νωρίτερα, από την Δευτέρα 2 Μαΐου και τελειώνουν την Τρίτη 31 Μαΐου. Οι δε κουμπαράδες που για τον ίδιο σκοπό υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίζουν να λειτουργούν και να φιλοξενούνται έως την Κυριακή στις 5 Ιουνίου. Έτσι δίνεται η ευκαιρία και ο χρόνος για τον καθένα που θέλει να προσφέρει, να εκδηλώσει με όποιον τρόπο θέλει και επιθυμεί τη συμπαράστασή ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης του στο παλαιότερο Ίδρυμα της περιοχής μας με τα  57 έτη ιστορίας και κοινωνικής προσφοράς (έτος ίδρυσης το 1964).

Το Γηροκομείο φιλοξενεί σήμερα 73 υπερήλικες και έχει 36 άτομα προσωπικό. Λόγω της πανδημίας το Ίδρυμά  μας επιτρέπει το επισκεπτήριο μόνο στους συγγενείς και έχει αναστείλει κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση από τις 27 Φεβρουαρίου 2020

Λόγω αυτής της έκτακτης κατάστασης έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι δωρεές είτε χρηματικές είτε υλικές καθώς και οι δωρεάν παροχή υπηρεσιών (υπήρχε η συνήθεια των επισκέψεων, ιδιαίτερα την περίοδο του Πάσχα, συλλόγων, σχολείων, φορέων αλλά και μεμονωμένων συμπολιτών μας με κάθε είδους δωρεών). Έχουν μειωθεί τα έσοδα μας λόγω του ότι έχουμε δεσμευμένα κρεβάτια απομόνωσης, λόγω της πανδημίας, για τις νέες εισαγωγές  φιλοξενούμενων  μας και για τις επιστροφές από το Νοσοκομείο ( η δυναμικότητα του Ιδρύματος είναι 74 κλίνες σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας μας και έχουμε αυτή την στιγμή 72 φιλοξενούμενους ενώ εκκρεμούν αιτήσεις εισαγωγής). Αντιθέτως έχουν αυξηθεί τα έξοδα μας για τεστ που υποχρεούμαστε να κάνουμε στους φιλοξενούμενους μας μετά την 7ήμερη καραντίνα. Έχουν αυξηθεί οι ανάγκες μας σε είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής λόγω της επισταμένης καθημερινής απολύμανσης και καθαριότητας των χώρων του Ιδρύματος. Επίσης η προμήθεια σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, ειδικές στολές και άλλα απαραίτητα υλικά  σύμφωνα με τις εντολές που έχουμε από τα αρμόδια υπουργεία, έχουν επιπλέον μηνιαίο κόστος  περίπου 2.200 € μέχρι σήμερα Τέλος προβήκαμε σε προσλήψεις επιπλέον νοσηλευτών και μιας καθαρίστριας από την αρχή της πανδημίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μέχρι τέλος της πανδημίας  προκειμένου να  ενισχυθεί το προσωπικό μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα από τα Υπουργεία δεν έχουμε καμία οικονομική ή υλική βοήθεια πέρα από τον καθημερινό βομβαρδισμό e-mail με ΦΕΚ και ΚΥΑ για το τι πρέπει να κάνουμε και τι πρόστιμα θα επιβαρυνθούμε αν δεν τα εφαρμόσουμε. Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν κάποια Ιδρύματα (π.χ. ΔΕΣΜΟΣ) και ιδιωτικές επιχειρήσεις (π.χ. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ) που ανταποκρίθηκαν σε ανάλογα αιτήματα μας και είχαμε έμπρακτη βοήθεια. Θα ήταν παράλειψη μας να μην αναφέρουμε εδώ και την σχετική ανταπόκριση του Δήμου Ξάνθης με κάποια υλικά καθαριότητας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι λοιπόν για μας πραγματικά ιδιαιτέρως σημαντικό οι φορείς και οι αρχές της περιοχής μας να συνδράμουν με τον τρόπο τους από το υστέρημά τους και να γίνονται παράδειγμα για όλους, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας, για να επιβιώσει  και να επεκταθεί το ίδρυμα και οι υπηρεσίες του, ώστε να είναι ακόμη καλύτερη και αξιοπρεπέστατη η διαμονή των γερόντων στα στερνά τους χρόνια. Μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας θα σας πείσει πιστεύουμε, όταν πλέον θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση λόγω της πανδημίας και θα επιτραπεί και πάλι η ελεύθερη είσοδος. Τότε θα διαπιστώσετε με τα μάτια σας τους συνεχώς ανακαινιζόμενους χώρους και θα βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα αφού ακούσετε από τα ίδια τα στόματα των παππούδων και των γιαγιάδων μας το  πόσο καλά περνάνε πλέον, στο γηροκομείο «της καρδιάς μας», το γηροκομείο όλων των Ξανθιωτών.

            Για την ώρα μπορείτε να μας παρακολουθείτε μόνο μέσω του προφίλ που διατηρεί το ίδρυμά μας στο facebook με την ονομασία Ο Μέγας Βασίλειος, όπου θα διαπιστώσετε μέσω των συνεχών αναρτήσεών μας την αλήθεια όλων των προαναφερομένων.

Σε αυτή λοιπόν τη διαρκή προσπάθειά μας, που είναι έκφραση προσφοράς προς τους γέροντες φιλοξενούμενους  του Ιδρύματός μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη και πολλοί από αυτούς είναι άποροι αλλά και εγκαταλειμμένοι από τα συγγενικά τους πρόσωπα , σας παρακαλούμε, να σταθείτε και πάλι φέτος αρωγοί στην προσπάθειά μας και να συμμετέχετε και εσείς, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε και να τους κάνουμε κοινωνούς των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ «Φορέας Διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης»

ΠΕΙΡΑΙΩΣ         5358-076425-710                     IBAN: GR08 0172 3580 0053 5807 6425 710

             Κατά την διάρκεια του ραδιομαραθωνίου  στην Κεντρική πλατεία ο κόσμος θα μπορεί  να βγαίνει φωτογραφίες στο σταντ των παππούδων σε μια δημιουργία της εικαστικού  και εργαζόμενης του Γηροκομείου Ξάνθης κας ΦΙΦΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΟΙΚΟΥ.

            Επίσης  στην κεντρική πλατεία 12.00 με 14.00 θα έχει ζωντανή μουσική με Ξανθιώτες καλλιτέχνες, με την επιμέλεια του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΕΒΑΚΗ.

 Μη λησμονείτε τέλος  ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μπορείτε και πρέπει να προγραμματίζετε επισκέψεις στο γηροκομείο της «καρδιάς μας» μόλις επιτραπεί από την Ελληνική Πολιτεία και πάλι η είσοδος. Προκειμένου να σχηματίσετε και  δική σας άποψη για τη λειτουργία του αλλά και για να το γνωρίσετε καλύτερα και σεις και τα παιδιά μας. Ελάτε να γνωρίσετε το γηροκομείο της πόλης μας μέσα από τα μάτια και τις κουβέντες των παππούδων και των γιαγιάδων μας που φιλοξενούμε.

 

  Για  το  Δ.Σ.  
     
Ο Πρόεδρος   Ο Ταμίας
     
Ιωάννης Παπαχρόνης   Γεώργιος Παπαευστρατίου

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button