Ειδήσεις

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία, οφείλουμε να δίνουμε μεγάλη προσοχή στα φαινόμενα τουρκικής προκλητικότητας»

Την ανάγκη να δοθεί πλέον η δέουσα «προσοχή στα σημάδια» της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία, ζήτησε, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κα Ασημακοπούλου σημείωσε πως γεγονότα, όπως η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, δεν έρχονται ποτέ ως «κεραυνός εν αιθρία». Προηγούνται πάντοτε κάποια «σημάδια», όπως είναι μεγαλοϊδεατισμοί, αναθεωρητικές πρακτικές, απειλές και προκλήσεις, περιφρόνηση συνθηκών, παραβίαση κανόνων διεθνούς δικαίου, στα οποία πολλές φορές η διεθνής κοινότητα δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή.

Η Ευρωβουλευτής κατήγγειλε, στη συνέχεια, το «μπαράζ» υπερπτήσεων της τελευταίας εβδομάδας από πλευράς Τουρκίας, αλλά και το νέο επεισόδιο βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας με την καταστροφή, αυτήν τη φορά, της ιστορικής αυτοκρατορικής πύλης, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως οι Έλληνες και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές έχουν πολλές φορές επισημάνει παρόμοια και εξόχως ανησυχητικά «σημάδια», που προέρχονται από την Τουρκία.

Κλείνοντας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα μάτια όλου του κόσμου βρίσκονται πάνω μας. Θέλουν να δουν εάν μάθαμε το μάθημά μας. Εάν, δηλαδή, πλέον δίνουμε την απαραίτητη «προσοχή στα σημάδια». Ας μην τους απογοητεύσουμε».

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://www.youtube.com/watch?v=6i57uCtDmec

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Γεγονότα όπως η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, δεν έρχονται ποτέ ως «κεραυνός εν αιθρία».

Πάντοτε, προηγούνται κάποια «σημάδια». «Σημάδια» που πολλές φορές δεν θέλουμε να τα δούμε και ας είναι εμφανή και ξεκάθαρα.

Μεγαλοϊδεατισμοί και αναθεωρητικές πρακτικές, απειλές και προκλήσεις, περιφρόνηση συνθηκών και παραβίαση κανόνων διεθνούς δικαίου, αμφισβητήσεις εθνικής κυριαρχίας, αιτήματα αποστρατικοποίησης, υβριδικές απειλές σε σύνορα γειτόνων, βεβηλώσεις μνημείων, όλα αυτά είναι «σημάδια».

«Σημάδια» που προϋπήρχαν της εισβολής Πούτιν και που πολλοί από εσάς, αξιότιμοι Συνάδελφοι, είχατε εγκαίρως επισημάνει.

Όπως και εμείς οι Έλληνες και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές έχουμε πολλές φορές επισημάνει, εξόχως ανησυχητικά «σημάδια» που προέρχονται από την Τουρκία.

Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα είχαμε «μπαράζ» υπερπτήσεων και εν μέσω του Αγίου Πάσχα, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα επεισοδίου βεβήλωσης ενός κορυφαίου συμβόλου του Ορθόδοξου Χριστιανισμού και μνημείου της UNESCO, της Αγίας Σοφίας με την καταστροφή, αυτήν τη φορά, της ιστορικής αυτοκρατορικής πύλης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Τα μάτια όλου του κόσμου βρίσκονται πάνω μας. Θέλουν να δουν εάν μάθαμε το μάθημά μας. Εάν, δηλαδή, πλέον δίνουμε την απαραίτητη … «προσοχή στα σημάδια». Ας μην τους απογοητεύσουμε.

Ευχαριστώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button