Ειδήσεις

Τα εργασιακά δικαιώματα είναι η ασπίδα της αξιόπιστης ενημέρωσης

Τα εργασιακά δικαιώματα στηρίζουν την αξιόπιστη ενημέρωση: το μήνυμα που μεταφέρει ο δημοσιογραφικός κόσμος στην κοινή αγωνία που εκφράζουν οι εργαζόμενοι την Πρωτομαγιά για την πλήρη απορρύθμιση στην αγορά εργασίας είναι φέτος ακόμη πιο ηχηρό.
Η Ενημέρωση δοκιμάστηκε σκληρά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, καλείται να υπηρετήσει το κοινό μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, και παρ’ όλα αυτά ο δημοσιογραφικός κλάδος στην Ελλάδα δεν έχει καμιά πραγματική υποστήριξη από την πολιτεία.
Πέρα από την διαρκή έκθεσή τους σε απειλές κατά της ασφάλειάς τους, σε εξοντωτικές αγωγές και σε μια διαρκή ρητορική απαξίωσης της δουλειάς τους, οι δημοσιογράφοι υφίστανται με πολύ οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα.
Η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, η πλήρης αποδόμηση των σχημάτων απασχόλησης, σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας και άλλων αγαθών, προκαλούν μια αδιέξοδη κατάσταση στην οποία οι πάντες απαιτούν από τους δημοσιογράφους να εκτελούν με συνέπεια και αφοσίωση το έργο τους και κανένας δεν φροντίζει να δημιουργήσει το αναγκαίο περιβάλλον για να γίνει αυτό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις, τιμώντας την Πρωτομαγιά, και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την ποιοτική ενημέρωση, τα εργασιακά δικαιώματα.
                                                                                                                                 Το Διοικητικό Συμβούλιο
της ΕΣΗΕΜ-Θ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button