ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

“Όπως εξελίσσονται τα πράγματα δύο είναι τα ενδεχόμενα: ή κυβέρνηση Αριστεράς ή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας”, εκτιμά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

 * “Όπως εξελίσσονται τα πράγματα δύο είναι τα ενδεχόμενα: ή κυβέρνηση Αριστεράς ή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας”, εκτιμά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.


Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Flash χαρακτηρίζει επίσης τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σόουμαν, ενώ για την μεταρρύθμιση της κας Μαριέττας Γιαννάκου τη χαρακτηρίζει “αξιόλογη” η οποία συνοδεύτηκε από ένα “αναχρονιστικό κίνημα προκατάληψης”. 


 



*Φόβοι για προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών από απεργιακό μπαράζ στους ΟΤΑ


Στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα -και μέχρι τις 12 Μαρτίου- και οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας, αντιδρώντας στις επικείμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. 


Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Παρασκευή 7 Μαρτίου έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία, ενώ στις 8, 9 και 10 Μαρτίου θα απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που εργάζονται σε βάρδιες. Επίσης, στις 11 και 12 Μαρτίου έχει κηρυχθεί 48ωρη απεργία. 


 



*Ο Πρόεδρος του  ΕΒΕ  Ξάνθης συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποίησε το Υπουργείο Ανάπτυξης – Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κομοτηνής την Τετάρτη 05/03/2008. 


Ομιλητές  στην ημερίδα ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Α.Μ-Θ κ. Σταμάτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης  καθώς και εκπρόσωποι του και στελέχη της Περιφέρειας Α.Μ-Θ. 


Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Ν.Α. Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Ν.Α. Ροδόπης – Έβρου, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καβάλας, Δράμας και Έβρου καθώς και ο κ. Σκαρλάτος, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Β.Ε.Ε.


 Στο νέο πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα  και Επιχειρηματικότητα” (ΕΠΑΝ ΙΙ) της Προγραμματικής Περιόδου 2007 -2013 ενισχύονται δράσεις καινοτομίας, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας καθώς και ολοκλήρωσης του ενεργειακού συστήματος της Χώρας, με κεντρικό αναπτυξιακό στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. 


Κεντρικός αναπτυξιακός στόχος είναι η βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και του παραγωγικού συστήματος με έμφαση στη διάσταση της Καινοτομικότητας.


 Στρατηγικοί Στόχοι:


* Επιτάχυνση της μετάβασης στην οικονομία της γνώσης


* Ανάπτυξη υγιούς, βιώσιμης και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και διασφάλιση των φυσικών, θεσμικών και οργανωτικών προϋποθέσεων που την εξυπηρετούν και 


* Ενίσχυση της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως τόπου ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας με σεβασμό στο περιβάλλον.


 Μέσω των 9 προγραμματισμένων ημερίδων σε όλη την Ελλάδα το Υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει να αντλήσει στοιχεία για τις ανάγκες και τις προσδοκίες που δημιουργούνται από το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 


“Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα” γι’ αυτό και το Επιμελητήριο Ξάνθης προτίθεται να υποβάλλει τις προτάσεις του για την ενίσχυση των παραπάνω στόχων.


FΑρχισαν χθες οι εργασίες του 68ου Σεμιναρίου Rose-Roth της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στο Μπακού (6-9 Μαρτίου), όπου συμμετέχουν οι βουλευτές κ.κ. Σάββας Τσιτουρίδης (Κιλκίς, Ν.Δ.), Ευάγγελος Μπασιάκος (Βοιωτίας, Ν.Δ.), Παναγιώτης Σγουρίδης (Ξάνθης, ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Μάριος Σαλμάς (Αιτωλοακαρνανίας, Ν.Δ.), Βασίλης Οικονόμου (Αττικής, ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και Μαυρουδής Βορίδης (Αττικής, ΛΑ.Ο.Σ.).    


Τα θέματα που θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, είναι η ασφάλεια στην περιοχή της Κασπίας και οι προοπτικές στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου, η ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Κασπίας, οι σχέσεις μεταξύ Δυτικής και Κεντρικής Ασίας, η ασφάλεια στην Κεντρική Ασία και οι εξελίξεις στην περιοχή, η Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν.  


 



*Το ζήτημα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση λιθάνθρακα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσε ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης Κωνσταντίνος Τάτσης, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., παρουσία της Επιτρόπου Ντανούτα Χούμπνερ και Σλοβένων υπουργών, στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας (προεδρεύουσας της Ε.Ε. κατά το τρέχον εξάμηνο).  


“Τελευταία παρατηρείται σε διάφορα κράτη – μέλη της Ε.Ε., όσον αφορά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στροφή προς τη χρήση λιθάνθρακα. 


Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το πρόβλημα του θερμοκηπίου έχει φτάσει σε οριακές καταστάσεις, πώς σκέφτεται να το αντιμετωπίσει η προεδρία της Σλοβενίας;” ρώτησε ο κ. Τάτσης τον υπεύθυνο Αναπληρωτή Υπουργό για το πρόγραμμα της σλοβενικής προεδρίας σε θέματα ενέργειας.  


Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεν έδωσε σαφή απάντηση για τον λιθάνθρακα, υπενθυμίζοντας πάντως ότι η πολιτική για την κάλυψη του 20% της ενέργειας (που καταναλώνεται στην Ε.Ε.) από ανανεώσιμες πηγές εξακολουθεί να αποτελεί την κεντρική πολιτική της Ένωσης έως το 2020.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button