Το Νοσοκομείο Ξάνθης το τρίτο καλύτερο της Ελλάδας

ΣΧΕΤ: Αρ. φύλλου 7156/22-1-2013

 εφημερίδας “ΑΓΩΝΑΣ” Ξάνθης

 

Κύριε

 Διευθυντά,

Απαντώντας στο ανωτέρω φύλλο της εφημερίδας σας, για ενημέρωση των πολιτών του Νομού μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Καρδιολογικό Τμήμα

Στην ερώτηση “Απώλεια δύο (2) ειδικών Καρδιολόγων, ενός (1) με απόσπαση στις Σέρρες και ενός (1) με μετακίνηση για να ξενιτευτεί στη Νορβηγία (με εξαπλάσιο μισθό)” σας πληροφορούμε τα εξής:

ΣΧΕΤ: Αρ. φύλλου 7156/22-1-2013

 εφημερίδας “ΑΓΩΝΑΣ” Ξάνθης

 

Κύριε

 Διευθυντά,

Απαντώντας στο ανωτέρω φύλλο της εφημερίδας σας, για ενημέρωση των πολιτών του Νομού μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Καρδιολογικό Τμήμα

Στην ερώτηση “Απώλεια δύο (2) ειδικών Καρδιολόγων, ενός (1) με απόσπαση στις Σέρρες και ενός (1) με μετακίνηση για να ξενιτευτεί στη Νορβηγία (με εξαπλάσιο μισθό)” σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Ο γιατρός Τσινόπουλος Γεώργιος διορίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4057/2012 με ταυτόχρονη παραίτησή του από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ύστερα από την υπ’ αριθ. Υ10α/Γ.Π./34114/2011 απόφαση του Υπουργείου Υγείας, στις 30-11-2012.

2. Ο δεύτερος γιατρός υπέβαλλε αίτηση χορήγησης άδειας με πλήρεις αποδοχές λόγω γέννησης τρίτου παιδιού, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ν. 3528/2007, χορηγείται υποχρεωτικά από την υπηρεσία και μάλιστα χωρίς γνώμη Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Στο Νοσοκομείο Ξάνθης σήμερα υπηρετούν τέσσερις (4) ειδικευμένοι Καρδιολόγοι, εκ των οποίων οι τρεις (3) είναι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ο ένας προσφέρει τις υπηρεσίες του σύμφωνα με τον Ν. 4058/2012 και πέντε (5) ειδικευόμενοι.

 

Παθολογική Κλινική

Στην Παθολογική Κλινική σήμερα υπηρετούν τέσσερις (4) ειδικευμένοι Παθολόγοι κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ., ένας (1) ειδικευμένος Αιματολόγος με βαθμό Διευθυντή και έξι (6) ειδικευόμενοι.

Το ανωτέρω Τμήμα καλύπτεται επικουρικά από μία (1) ειδικευμένη Πνευμονολόγο, μία (1) ειδικευμένη Γαστρεντερολόγο και έναν (1) ειδικευμένο Αιματολόγο, οι οποίοι συμπληρώνουν το πρόγραμμα εφημεριών με δέκα (10) εφημερίες ετοιμότητας το μήνα.

Σας πληροφορούμε ότι τα Επείγοντα Ιατρεία της Παθολογικής Κλινικής καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα τις εργάσιμες ημέρες καλύπτονται από ειδικευμένους γιατρούς με βαθμό Διευθυντή των τριών (3) Κέντρων Υγείας του Νομού, μας.

Επίσης τα Νευρολογικά περιστατικά της Παθολογικής Κλινικής καλύπτονται από δυο (2) ειδικευμένους Νευρολόγους κλάδου γιατρών του Ε.Σ.Υ. του Νοσοκομείου.

Στην Παθολογική Κλινική εφημερεύει σε 24ωρη ένας (1) ειδικευμένος Παθολόγος σε ενεργό εφημερία, δυο (2) ειδικευόμενοι γιατροί σε ενεργό εφημερία και ένας (1) ειδικευμένος γιατρός σε εφημερία ετοιμοτητας. Κάλυψη κλινών του Τμήματος 95%.

 

Χειρουργική Κλινική

Στη Χειρουργική Κλινική σήμερα υπηρετούν επτά (7) ειδικευμένοι Χειρουργοί κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ. και έξι (6) ειδικευόμενοι.

 

Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική

Στην Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική σήμερα υπηρετούν τέσσερις (4) ειδικευμένοι Μαιευτήρες – Γυναικολόγοι κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ. και έξι (6) ειδικευόμενοι.

Μετά την αποχώρηση του γιατρού Κεφαλά Παρασκευά λόγω συνταξιοδότησης, ανέλαβε καθήκοντα Διευθύντριας η ειδικευμένη Γυναικολόγος Τσούλου-Τσαγκαλίδου Συρματένια.

 

Ω.Ρ.Λ. Κλινική

Ο Επιμελητής Α της Ω.Ρ.Λ. Κλινικής απουσιάζει με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

 

Οδοντιατρικό Τμήμα

Στο Νοσοκομείο προβλέπονταν μία (1) θέση Επιμελητή Β’ κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ. η οποία είναι κενή πάνω από δέκα (10) χρόνια και τις ανάγκες του οδοντιατρείου τις κάλυπτε γιατρός του Κέντρου Υγείας Εχίνου, η οποία συνταξιοδοτήθηκε.

 

Οφθαλμολογική Κλινική

Προβλέπονται τρείς (3) θέσεις κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ. και υπηρετεί μία (1) γιατρός με βαθμό Διευθυντή και τρείς (3) ειδικευόμενοι γιατροί. Οι δυο (2) ειδικευμένοι Οφθαλμίατροι που διορίσθηκαν με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας, δεν αποδέχθηκαν το διορισμό τους.

 

Παιδιατρική Κλινική

Προβλέπονται πέντε (5) θέσεις κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ. και υπηρετούν σήμερα τρείς (3) ειδικευμένοι Παιδίατροι και πέντε (5) ειδικευόμενοι.

Ειδικευμένη Παιδίατρος μετακινήθηκε με την υπ’ αριθ. 353/8-1-2013 κοινή απόφαση των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών για τρείς (3) μήνες σε άλλο Νοσοκομείο για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Κάλυψη κλινών Παιδιατρικής Κλινικής κατά το μήνα Δεκέμβριο 2012, 26,43%.

Με την υπ’ αριθ. Υ10α/Γ.Π./Οικ. 118686/31-12-2012 απόφαση του Υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ 3498/31-12-2012) εγκρίθηκε για το χρονικό διάστημα από 1-12-2012 έως 30-11-2013 το ποσό των 1.715.632 Ε, για κάλυψη εφημεριών του Νοσοκομείου, που αναλογικά ανά μήνα είναι 142.136,00 Ε.

Προκειμένου να διασφαλισθεί η λειτουργία όλων των Τμημάτων του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού για απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς, θα πρέπει να εγκριθεί συμπληρωματική πίστωση 20.000 Ε για κάθε μήνα.

Σας πληροφορούμε ότι το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο μέσω ΕΣΠΑ, ο οποίος θα ξεκινήσει την λειτουργία του από 1-2-2013.

Εχει προβεί στη διενέργεια διαγωνισμού για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ύψους 1.230.000,00Ε και δεν αντιμετωπίζει ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα.

Σας πληροφορούμε επίσης ότι το Φαρμακείο του Νοσοκομείου σε ημερήσια βάση εξυπηρετεί περίπου εξήντα (60) άπορους ασθενείς.

Το Νοσοκομείο της Ξάνθης όπως γνωρίζετε αξιολογήθηκε ως το τρίτο καλύτερο Νοσοκομείο Πανελλαδικά και πρώτο Επαρχιακό.

Ο Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος και σήμερα Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την υπηρεσία με ανάρτηση αφίσας σε όλο τον Νομό για “χαλασμένα δήθεν κλιπς νεογνών”, με αποτέλεσμα να προκαλέσει αναστάτωση στον πληθυσμό του Νομού Ξάνθης, να πανικοβληθούν οι εγκυμονούσες και να αναζητούν για τον τοκετό τους Γυναικολογικές Κλινικές διπλανών Νομών και να δυσφημιστεί και πάλι η λειτουργία του Νοσοκομείου. (Πόρισμα Επιθεωρητή Υγείας το οποίο διαβιβάσθηκε στο Νοσοκομείο με το υπ’ αριθ. 2253/3-11-2011 έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Υπηρεσιών Υγείας).

 

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Ξάνθης

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΙΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button