Ειδήσεις

Ριζοσπαστικό Αριστερό Πρόγραμμα για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Ένα  πολιτικό γεγονός, όπως το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σηματοδοτεί τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στη βάση της κοινωνίας, με την εμπειρία της μεγάλης κρίσης από το 2008 και μετά. Η διακυβέρνηση 2015 – 2019 έδειξε τον δρόμο και την εναλλακτική πρόταση. Έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα.

Τα ΜΜΕ της κυρίαρχης ελίτ, εχθρικά  επί το πλείστον προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα ήθελαν να επιβεβαιωθεί το επικοινωνιακό αφήγημα για έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που βγαίνει λαβωμένος, διχασμένος και αποδυναμωμένος μετά το Συνέδριό του.  Αυτό σίγουρα θα εξυπηρετούσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την Ομάδα Αλήθειας που ήδη βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση.

Αλλά όσο και να το θέλουν και να το προσπαθούν δεν έχουν καταλάβει τη δύναμη της βαθιάς Δημοκρατίας που κρύβει μέσα της η Αριστερά.Θα περίμενε κανείς να έχουν μάθει κάτι από την ιστορία και τις διαδικασίες της Αριστεράς, αλλά τα λεφτά μάλλον είναι πολλά…

Ποτέ  στον χώρο μας δεν κρύψαμε τις διαφορετικές προσεγγίσεις, ιδιαίτερα σε περιόδους διεξαγωγής των Συνεδρίων και βέβαια ποτέ δεν εκλάβαμε την αντιπαράθεση των διαφορετικών απόψεων, ως κάτι άλλο από δείγμα υγείας, πλουραλισμού και δύναμης του κόμματος. Ποτέ δε θεωρήσαμε τη μονοφωνία αρετή. Στο τέλος, πάντα οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά, συνθετικά με δημοκρατικές διαδικασίες.

Γίναμε κυβέρνηση το 2015 και αποδείξαμε και μέσα από τα λάθη μας, ότι είμαστε με τους πολλούς και έτσι θα συνεχίσουμε και έτσι θα ξαναγίνουμε. Η ενότητα στις γραμμές του κόμματος είναι ξεκάθαρη και πιο συμπαγής από ποτέ.

Το βασικό συμπέρασμα από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι η συνέχεια μιας πορείας που οδηγεί στη νίκη στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, στην πολιτική πτώση του κ. Μητσοτάκη και του συστήματος διαπλοκής που τον στηρίζει, και στην ανάδειξη από τον λαό μιας νέας, φιλολαϊκής, δημοκρατικής και προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κορμό της.

Το 3οΣυνέδριο,μας έδωσε την εντολή με τις αποφάσεις του, πίσω από τις οποίες  όλοι έχουμε στοιχηθεί.

Η εντολή αυτή έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά:

Το πρώτο είναι η σαφής ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα σύγχρονο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με στρατηγικό στόχο τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, με δημοκρατία και ελευθερία. Με αυτό το ιδεολογικό πρόσημο θα νικήσει στις εκλογές και έτσι θα κυβερνήσει.

Το δεύτερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει συλλογική ηγεσία και ένα χαρισματικό  πρόεδρο, τον Αλέξη Τσίπρα, με αξία αναγνωρισμένη ενδοκομματικά και εγνωσμένη εξωκομματικά. Γι΄αυτό άλλωστε και οι αντίπαλοί μας λυσσαλέα του επιτίθενται προσωπικά, στοχεύοντας να τον πλήξουν. Σκοπίμως παρουσιάζουν κάθε άλλη άποψη ως αμφισβήτηση στο πρόσωπο του συντρόφου Προέδρου. Ας μην ματαιοπονούν. Αδίκως πασχίζουν.

Αυτό που μας διακρίνει είναι η συλλογικότητα και η συντροφικότητα αλλά και η συμμετοχή όλων, στις μεγάλες αποφάσεις, μέσα από τα συλλογικά του όργανα αλλά και τα εσωτερικά δημοψηφίσματά του. Συζητάμε έχοντας τις διαφορετικές γνώμες και τις ενστάσεις μας, αλλά παίρνουμε αποφάσεις που είναι αποφάσεις του κόμματος. Πρώτος, λοιπόν, ο Πρόεδρος, έχοντας και ένα ιδιαίτερο βάρος, αυτές τις αποφάσεις ακολουθεί και υλοποιεί.

Είμαστε ενωμένοι και εκπροσωπούμε τους πολλούς. Είναι η δύναμη που μας ενώνει. Μεμονωμένες συμπεριφορές, ξένες προς τον πολιτικό πολιτισμό και το ήθος της Αριστεράς, δεν χαρακτηρίζουν ούτε θα χαρακτηρίσουν ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στόχος μας είναι μόνο η νίκη του λαού μας. Εμείς ανήκουμε σε αυτόν.

 

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button