Ειδήσεις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

14 Απριλίου 2022 – 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης

 

Ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση στη σημερινή μεγάλη γιορτή του σχολείου σας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την αγαπητή μου μαθήτρια – διευθύντρια του Γυμνασίου Πέπη Κελτσίδου που μου ζήτησε να πω λίγα λόγια στην εκδήλωση τούτη.

  Στην  πολυπολιτισμική Ξάνθη πλούτο αποτελούν οι γλώσσες και οι κουλτούρες οι πολλές και ποικίλες. Στην περιοχή μας, θα μπορούσαμε να πούμε, έχουμε μια μικρογραφία των Βαλκανίων, όπως τα ονειρευόταν ο Ρήγας Φεραίος.

  Μέσα στο γυμνάσιο σας αποδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος του Σχολείου. Για να αλλάξει ο κόσμος θέλει δουλειά πολλή.  Ο ρόλος της Παιδείας πράγματι είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών.

 Επιπλέον, να σημειώσουμε τον πολύπλευρο ρόλο των εκπαιδευτικών, πολύ περισσότερο σε σχολεία με ευρύτερες ανάγκες και προβλήματα της κοινωνίας.

  Προ ετών τρία παιδιά από το σχολείο σας βρήκαν ένα πορτοφόλι με χρήματα και χωρίς δεύτερη σκέψη τα παρέδωσαν στην αστυνομία. Τότε (2017/8)  έγραψα ένα ποίημα με τίτλο ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ [Αφιερωμένο στη νεολαία του λαού μας]. Είχα τη χαρά τότε να το διαβάσω σε αντίστοιχη εκδήλωση στο σχολείο σας, αλλά και σε άλλες περιστάσεις.

   Σήμερα  σας αφιερώνω  ένα εξάστιχο ποίημά μου:

Βλέπω ψηλά στον ουρανό

τρανό ένα περιστέρι

δώσε το χέρι μού λαλεί

να χτίσουμε λημέρι

το Δροσερό να γίνει Λαμπερό

σ’ όλη την πλάση αστέρι.

 

  Σας ευχαριστώ πολύ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΞΑΝΘΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button