ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ν.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στην μαζική – μαχητική συγκέντρωση – πορεία που διοργάνωσε η επιτροπή φορέων για την 36η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η Ν.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στην μαζική – μαχητική συγκέντρωση – πορεία που διοργάνωσε η επιτροπή φορέων για την 36η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.


Οι συγκεντρωμένοι με τη μαχητική πορεία τους με αντιιμπεριαλιστικά – αντιμονοπωλιακά συνθήματα, με την επιλογή της διαδρομής (στρατόπεδα όπου αναγράφηκαν συνθήματα για την επιστροφή όλων των ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται εκτός συνόρων, κατάληξη στο μνημείο των καπνεργατών που συμβολίζει τη συνέχιση των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος) τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο του Πολυτεχνείου, αναδείχνοντας την ανάγκη συνέχισης του αγώνα με αιτήματα που να διεκδικούν την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.


          Την ίδια ώρα μόνο αλγεινή εντύπωση μπορούν να προκαλέσουν τα συνθήματα που ακούστηκαν από την πορεία που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο. Αντικομμουνιστικά ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν σχεδόν από το σύνολο των μπλοκ (ΠΑΣΟΚ,ΕΑΑΚ, «αντιεξουσιαστές»), περνώντας μπροστά από τα γραφεία της Ν.Ε του ΚΚΕ. Προφανώς για αυτούς ο αντικομμουνισμός   είναι αυτό που τους ενώνει, είναι η συνέχεια του αγώνα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου! Για αυτό και επιλέγουν να μην  συμμετέχουν στην πορεία που διοργανώνει η επιτροπή φορέων με αντιιμπεριαλιστικό – αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο.


          Οι εργαζόμενοι, η νεολαία γυρνάνε την πλάτη στους φορείς του αντικομμουνισμού, γνωρίζοντας καλά πως αυτός πάει χέρι χέρι με το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων. Άλλωστε η χούντα προφασιζόμενη τον κίνδυνο του κομμουνισμού εγκαθιδρύθηκε, ενώ πρόσφατα η κυβερνητική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε με θέμα την αντιμετώπιση του ΚΚΕ μπροστά στη λαίλαπα που ετοιμάζει για τα δικαιώματα εργαζόμενων και νεολαίας.


          Η Ν.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους,  τη νεολαία να συστρατευθούν με τους κομμουνιστές στην προσπάθεια που κάνουν για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού – νεολαιίστικου κινήματος. Να οργανωθούν στα σωματεία τους, στις επιτροπές του Π.Α.ΜΕ, να δώσουν βροντερό παρών στο πανεργατικό συλλαλητήριο που καλεί το Π.Α.ΜΕ στις 24 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, στη Ξάνθη στις 6:30΄μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.


            


  


Η Ν.Ε. Ξάνθης του  ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button