Ειδήσεις

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ ΧρήστουΜέτιου η χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Τυχερού

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί το έργο του Δήμου Σουφλίουγια την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Τυχερού,με πόρους ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Σκοπός του έργου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της  ενεργειακής απόδοσης των δύο κτιρίων που στεγάζουν το Δημοτικό Σχολείο Τυχερού και τα οποία χρονολογούνται από τις δεκαετίες του 1950 και του 1990, έτσι ώστε αυτά να αναβαθμιστούν στην ενεργειακή κατηγορία Α+ από τις κατηγορίες Η και Ζ που βρίσκονται σήμερα. Με το έργο θα επιτευχθεί επομένως μια εξαιρετικά σημαντική συνολική αναβάθμιση των δύο κτιρίων με ταυτόχρονη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Προβλέπονται μια σειρά από εργασίες όπως:

  • Τοποθέτηση κελύφους θερμομόνωσης
  • Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων
  • Τοποθέτηση φωτιστικών LED
  • Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών
  • Εγκατάσταση νέων αντλιών θερμότητας
  • Εγκατάστασηενδοδαπέδιας θέρμανσης
  • Εγκατάσταση μηχανικού αερισμού κ.ά.

Παράλληλα, θα ανακαινιστούν πλήρως οι τουαλέτες και θα τοποθετηθούν υποδομές ώστε το σχολείο να είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία.

Με αφορμή την ένταξη του έργουστο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ο κ. Μέτιος μετέβη στο Τυχερό και είχε συνάντηση στο χώρο του σχολείου με το Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο μαζί μετον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Βασίλη Δελησταμάτη.

Εκεί,ενημερώθηκαν για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Τυχερού κ. Δημήτρη Δαρούση, παρουσία του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Τυχερού κ. Άγγελου Ζαπάρτα, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σουφλίου κ. Χρήστου Χριστοδούλου, καθώς επίσης του Διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργου Καλομπρατσίδη και εκπαιδευτικών και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κυρίας Αθανασίας Δογρουλάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button