ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΜΑ

Σα λίγο μελαγχολικούς σας νιώθω σήμερα …..ή μήπως κάνω λάθος…..; Ίσως να φταίει και σημερινή μέρα ….τελευταία της προεκλογικής περιόδου…. Ημέρα που οι υποψήφιοι Βουλευτές δίνουν και τα ρέστα τους στην ύστατη στιγμή του εκλογικού τους αγώνα….

*Σα λίγο μελαγχολικούς σας νιώθω σήμερα …..ή μήπως κάνω λάθος…..; Ίσως να φταίει και σημερινή μέρα ….τελευταία της προεκλογικής περιόδου…. Ημέρα που οι υποψήφιοι Βουλευτές δίνουν και τα ρέστα τους στην ύστατη στιγμή του εκλογικού τους αγώνα….


 


Η τελευταία εντύπωση είναι που μένει χαραγμένη στον εγκέφαλο του ψηφοφόρου….σε ποιο σημείο ακριβώς δε θυμάμαι….στο συνειδητο, στο υποσυνείδητο ή στο ασυνείδητο θα σας ξεγελάσω….η ουσία είναι πως όπου και αν καταγράφεται, λειτουργεί υπέρ του υποψηφίου…. 


 


Για αυτό και οι επικοινωνιολόγοι συνιστούν στους υποψηφίους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στις τελευταίες μέρες του προεκλογικού τους αγώνα… Φανταστείτε λοιπόν τι προετοιμασία και τι συντονισμός έχει γίνει από τα επιτελεία των υποψηφίων για τις ομιλίες και συγκεντρώσεις, σήμερα Παρασκευή….


Είπαμε η εικόνα μιας συγκέντρωσης είναι που μετράει, ο κόσμος, τα σημαιάκια, τα καπνογόνα και τα εφφέ και όχι τόσο αυτά που θα πει ο υποψήφιος….. Άλλωστε στις περισσότερες ομιλίες αυτά που κυριαρχούν είναι τα πολλά θα…θα…θα…


 



*Όσο για τον ψηφοφόρο από τα τόσα θα….θα…θα…που έχει ακούσει σε όλες αυτές τις προεκλογικές ομιλίες -υποσχεσιολογιοδεσμευσοεξαγγελίες-που έχει παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του, σιγά μην καθίσει να θυμάται πόσα από αυτά έχουν γίνει πράξη ……


 


Σιγά μην τον αφήνουν ελεύθερο τα προβλήματα της δικής του καθημερινότητας, να καθίσει και να μετρήσει τα θα…θα….θα… μιας προεκλογικής περιόδου, να τα αποθηκεύσει στο σκληρό δίσκο του μυαλού του και στην επόμενη να τα ανασύρει και να τα συγκρίνει με τα νέα θα…θα…θα…., να ελέγξει πόσα από αυτά υλοποιήθηκαν και ανάλογα να πράξει όταν έρθει η ώρα της κάλπης…..


 


Για αυτό λοιπόν και οι τόσοι πολλοί αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, που όσο περνούν τα χρόνια γίνονται περισσότεροι ……


 


Βέβαια κάποιοι από την αντίπερα όχθη τους κατηγορούν για έλλειψη πολιτικής συνείδησης, σοβαρότητας και υπευθυνότητας….


 


Το ενδεχόμενο το να είναι κάποιος πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος, να μην τον εκφράζει κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα ή να δηλώνει προβληματισμένος από το όλο πολιτικό σύστημα και να θέλει να μείνει έξω από όλα και όλους, ως έκφραση μιας δικής του πολιτικής συμπεριφοράς, δεν μπορεί να σταθεί ως θέση…;


 



*Όπως και να έχει, σήμερα εκπνέει η προεκλογική περίοδος….


 


Η αδρεναλίνη των υποψηφίων βρίσκεται στα ύψη….. Και μαζί τους και η αδρεναλίνη των φανατικών υποστηρικτών τους, των φανατικών ψηφοφόρων κυρίως των δυο μεγάλων κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας…..


 


Σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα χρησιμοποιήθηκαν πέρα από τους παραδοσιακούς τρόπους διαφώτισης των ψηφοφόρων και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας…..


 


Το διαδίκτυο και η κινητή τηλεφωνία είχαν την τιμητική τους …….


 


Αμέτρητα τα sms που έχουν  σταλεί στον κάθε ψηφοφόρο….. “δώστε μας τη δύναμη να σας εκπροσωπήσουμε επάξια στη Βουλή….”….


 


Οι αποστολείς ας περιμένουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής για να δουν αν έλαβαν την πολυπόθητη δύναμη και τα sms τους έπιασαν τόπο….


 


Πέρα όμως από τους υποψηφίους και τον αγώνα που δίνουν για την εκλογή τους, θα πρέπει να σκεφτούμε και εκείνους τους πολίτες που είναι εθισμένοι στις μεγάλης διάρκειας προεκλογικές περιόδους  και τώρα που μας τελειώνει άλλη μια, έχουν πέσει σε μαύρη κατάθλιψη…..


 


Πώς θα περνούν την ώρα τους….; πώς θα ζήσουν χωρίς τις κορώνες των υποψηφίων; 


 


Και σε ποια προεκλογική συγκέντρωση  θα πηγαίνουν να ανεμίζουν το σημαιάκι τους….για ποιον υποψήφιο θα μαλώνουν με το γείτονα τους, τον κομματικό τους αντίπαλο….; Και τα κενά από τα μαχαιρώματα των υποψηφίων στα τηλεοπτικά παράθυρα με τι θα γεμίσουν…για να περνούν και πάλι ευχάριστα την ώρα τους….


Λοιπόν για όλους αυτούς, έχω να πω τούτο…μη ανησυχείτε για τίποτε….ο τηλεοπτικός πολιτικός κανιβαλισμός θα συνεχιστεί και εσείς που είστε εθισμένοι σε αυτόν καθίστε αναπαυτικά στις πολυθρόνες σας απέναντι από τις τηλεοράσεις σας….


 



*Όλο και με κάποιο θέμα θα βρουν να ασχοληθούν τα δελτία ειδήσεων και να του δώσουν την έκταση που εσείς θέλετε…..


Και για να σας κάνω να χαλαρώστε και λιγάκι και σας έχω μια ιστοριούλα που είμαι βέβαιη πως παίζει από χθες αν όχι, τουλάχιστον δεύτερο θέμα στα κανάλια….. Την είδηση την είχε χθες η εφημερίδα “το Βήμα”, από όπου και σε μεταφέρω επιγραμματικά το στόρι της….. 


 


Εκλάπη το υπηρεσιακό περίστροφο φρουρού του Γιώργου Βουλγαράκη…


Το συμβάν αποκαλύφθηκε προ τετραημέρου και χαρακτηρίστηκε ως ένα νέο κρούσμα αμέλειας αστυνομικών που υπηρετούν  σε κρίσιμα πόστα….


Ένας από τους φρουρούς του υπουργού Πολιτισμού, έχασε το υπηρεσιακό του περίστροφο την ώρα που εργαζόταν σε νεοανεγειρόμενο κτίριο στην περιοχή του Χαλανδρίου…..


Ο φρουρός του υπουργού είχε τοποθετήσει το όπλο μέσα σε ένα μικρό τσαντάκι, το οποίο είχε κρεμάσει στον τοίχο της οικοδομής …. Μόλις τελείωσε την εργασία του διαπίστωσε ότι το υπηρεσιακό όπλο του είχε κάνει φτερά…..


 



*Εγώ πάλι μόλις διάβασα την είδηση μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτηματικά…. Τόσα λίγα λεφτά παίρνουν οι αστυνομικοί, για να αναγκάζονται να κάνουν και τη σκληρή δουλειά του οικοδόμου…..;


Ρε Βύρωνα, και ύστερα σου έφταιγαν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί που δεν έμεναν ικανοποιημένοι από αυτά που τους έδινες….


Άλλη απορία, σε ποιο μεγαλοεργολάβο πρόσφερε τις υπηρεσίες του ο εν λόγο φρουρός που μαζί με το μυστρί, αξεσουάρ ενός οικοδόμου έπρεπε να είναι και ένα περίστροφο….;


Βέβαια για τούτη την απορία υπάρχει και ο αντίλογος…..


Το παλικάρι, έπρεπε να ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμο, αν τον καλούσε ο Υπουργός….


Τώρα αν ενδεχομένως οπλοφορούσε εκτός ωραρίου εργασίας-με την ιδιότητα του αστυνομικού- είναι αλλού παπά ευαγγέλιο….


Η ουσία είναι πως γελάσαμε και πάλι προβληματιζόμενοι για ….το…ανέκδοτο….                 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button