Ειδήσεις

Ανακαίνιση σπιτιού: Μετατρέψτε το υπόγειο σας σε πολυτελές σπίτι

Ένα υπόγειο είναι ιδανικός χώρος για ανακαίνιση ώστε να μεταμορφωθεί σε ένα πολυτελές διαμέρισμα που θα σας παρέχει όλες τις ανέσεις. Πολύ συχνά αποφεύγουμε τη διαμονή σε υπόγεια διότι κυρίως μας ανησυχεί η έλλειψη φυσικού φωτός. Μην πέφτετε στην παγίδα και μην αφήνετε το χώρο σας ανεκμετάλλευτο.

Στη Mecha γνωρίζουμε πως θα πραγματοποιήσετε μια ανακαίνιση διαμερίσματος στο υπόγειο ώστε να δημιουργήσετε ένα όμορφο σπίτι που δε θα του λείπει τίποτα! Ας δούμε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές.

1. Δώστε βάση στο φυσικό φως

Όπως είπαμε, η έλλειψη φυσικού φωτός είναι το κριτήριο που μας κρατάει μακριά από τη διαμονή σε ένα διαμέρισμα στο υπόγειο.

Κατά την ανακαίνιση, φροντίστε να εκμεταλλευτείτε όσο περισσότερο φυσικό φως είναι δυνατό. Πώς; Φωτίστε το χώρο με φυσικό φως που έρχεται από ψηλά. Βάλτε φωταγωγούς, παράθυρα οροφής, και υαλότουβλα.

Επιλέξτε ανοιχτά, φωτεινά χρώματα για να βάψετε τους τοίχους καθώς αυτά αντανακλούν το φως και κάνουν αυτόματα το χώρο να φαίνεται πιο φωτεινός χωρίς κόπο.

2. Επιλέξτε επιφάνειες που αντανακλούν το φως

Για να αυξήσετε τη φωτεινότητα του υπογείου, σκεφτείτε τη διακόσμηση με καθρέπτες. Οι καθρέπτες βελτιώνουν την αισθητική και τη φωτεινότητα μικρών, σκοτεινών χώρων, όπως είναι τα υπόγεια.

Στην ανακαίνιση διαμερίσματος στο υπόγειο μην περιορίσετε τη χρήση καθρέπτη στο μπάνιο, αλλά προσθέστε τον και στην κρεβατοκάμαρα ή στους διαδρόμους! Ακόμα, είναι ιδανικοί μερικοί καθρέπτες για το σαλόνι, ακόμα και το ταβάνι.

3. Προσέξτε τους αποθηκευτικούς χώρους

Οι αποθηκευτικοί χώροι σε ένα υπόγειο μπορεί να γίνουν εφιάλτης. Μην ανησυχείτε ωστόσο. Υπάρχουν πολλές έξυπνες λύσεις ακόμα και για τα πιο μικρά διαμερίσματα σε υπόγειο!

Προσθέστε ράφια, ντουλάπες με συρόμενη πόρτα, και έπιπλα με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο. Ένα κρεβάτι ή ένας καναπές με αποθηκευτικό χώρο θα σας λύσει τα χέρια, και δε θα χρειαστεί να ανησυχήσετε ποτέ ξανά για το που θα τακτοποιήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα.

4. Επενδύστε στην ανανέωση των υδραυλικών συστημάτων

Συχνά στεκόμαστε στην εικόνα ενός χώρου όταν πρόκειται για την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στο υπόγειο. Αντιθέτως, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πως όλα τα υδραυλικά συστήματα είναι σε άριστη κατάσταση για να μην έρθουμε αντιμέτωποι ξαφνικά με ζημιές που θα μας κοστίσουν πολύ περισσότερο στην επιδιόρθωση.

Συμβουλευτείτε τους τεχνικούς ανακαινίσεων της Mecha και κάντε έναν έλεγχο των υδραυλικών συστημάτων στο χώρο πριν συμφωνήσετε στις εργασίες μιας ανακαίνισης.

5. Δώστε βάση στη θέρμανση και τον κλιματισμό

Καλώς ή κακώς, το υπόγειο έχει τις απαιτήσεις του όσον αφορά τη θέρμανση και τον κλιματισμό. Μην αμελείτε αυτό το κομμάτι. Ένα πολυτελές σπίτι κρίνεται και από την ατμόσφαιρα του χώρου. Δε θα θέλατε ένα σπίτι μες την υγρασία, ένα σπίτι παγωμένο, ή αποπνικτικά ζεστό. Καθώς το υπόγειο είναι ένας χώρος που διατηρεί αρκετή υγρασία, είναι έξυπνο να επενδύσετε σε καλά συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης.

Ανακαινίστε το διαμέρισμα στο υπόγειο με τη βοήθεια των έμπειρων τεχνικών της Mecha. Δημιουργήστε το σπίτι των ονείρων σας και απολαύστε το χώρο σας στο μέγιστο.

Δείτε τα πάντα σχετικά με την ανακαίνιση σπιτιού που μπορεί να σας προσφέρει η Mecha εδώ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button