Ειδήσεις

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Χαιρετίζουμε το άνοιγμα των συνόρων Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ. Επιτέλους, μετά από δύο (2) χρόνια αποκλεισμού από τα βόρεια σύνορα που στερήθηκε ο νομός μας το τουριστικό όφελος από την δίοδο Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ και την τεράστια πίεση που ασκήσαμε εμείς και όλοι οι παραγωγικοί φορείς, στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στα Υπουργεία, από σήμερα στις 06:00 η ώρα το πρωί, τα σύνορα είναι ανοιχτά.

Πρέπει όμως να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και να μην βρεθούμε πάλι με κλειστά σύνορα εξαιτίας του παραεμπορίου – λαθρεμπόριου ή με πρόσχημα την πανδημία. Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και δέκα (10) χρόνια περίπου από το άνοιγμα της τουριστικής διόδου Αγίου Κωνσταντίνου – Ζλάτογκραντ, δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα, καμία απολύτως υποδομή ελέγχου στο ελληνικό έδαφος στο συγκεκριμένο χώρο.

Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την τεράστια οικονομική ζημιά που υπέστη ο τουριστικός και επιχειρηματικός τομέας του νομού μας καθώς για δύο ολόκληρα χρόνια η μοναδική δίοδος σε όλο το μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων παρέμενε κλειστή.

Διαπιστώνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι σημαντικό ρόλο παίζουν τα πρόσωπα που διοικούν. Η παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Κουρτίδη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης σε διάστημα τριών (3) μηνών, φαίνεται να έχει αποτελέσματα.

Ευελπιστούμε ότι άμεσα θα προχωρήσει η διοίκηση και θα δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προβλεπόμενες ευρωπαϊκές προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ομαλή και νόμιμη διέλευση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι από την κινητοποίηση του Επιμελητηρίου και των παραγωγικών φορέων της Ξάνθης το 2013 στην δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου

????????????????????????????????????

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button