Τοπικά νέα

Εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης συμμετέχουν την Παρασκευή στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου στις 10:00 π.μ

ΠΡΟΣ:

Μ.Μ.Ε.

ΚΟΙΝ:
  1. Υπουργό Υγείας κο Μ. Χρυσοχοϊδη

  2. Αν. Υπουργό κα Ε. Αγαπηδάκη

  3. Διοικητή 4ης ΥΠΕ κο Δ. Τσαλικάκη

  4. Διοικητή Γ.Ν.Ξ. κα Ε. Ροφαέλα

  5. Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης συμμετέχει στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 10:00π.μ. με 15:00 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου στις 10:00π.μ.

Οι συμβασιούχοι (ΟΑΕΔ, επικουρικών, ΕΣΠΑ, ειδικευόμενων νοσηλευτών, συμβασιούχων προς αντικατάσταση ανεμβολίαστων, ΣΟΧ κ.α.) επί σειρά ετών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλους τους τομείς υγείας. Η συμβολή τους κυρίως την περίοδο της πανδημίας αναδείχτηκε και αναγνωρίστηκε από τους λήπτες παροχών υγείας αλλά και τους μόνιμους εργαζόμενους. Στους εργαζόμενους αυτούς ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους η κυβέρνηση οφείλει αυτό που είχε από την αρχή αναγγείλει: την μονιμοποίησή τους.

Η ομηρία και η εργασιακή ανασφάλεια αποτελεί προσβολή απέναντι στην προσφορά τους σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για όλες τις δομές υγείας. Οι συνεχείς αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού από το δημόσιο σύστημα υγείας με συνταξιοδοτήσεις ή παραιτήσεις λόγω εξουθενωτικών συνθηκών εργασίας και των ανικανοποίητων χρόνιων αιτημάτων των εργαζομένων (ένταξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις μισθών, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μόνιμες προσλήψεις) δεν αφήνει κανένα περιθώριο απώλειας και άλλων εργαζομένων έμπειρων και ικανών να στηρίξουν τα υπό κατάρευση νοσηλευτικά ιδρύματα και όλες τις δομές υγείας.

Θεωρούμε αυτονόητη την τροποποίηση της διάταξης που αφορά παρατάσεις ελάχιστων μηνών για τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μετατροπή τους σε εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Στις μονάδες υγείας κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε ένας έμπειρος εργαζόμενος για να συνεχίσει κάθε τομέας υγείας να παρέχει απρόσκοπτα ασφαλείς παροχές υγείας σε κάθε πολίτη.

Η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων είναι επιτακτική ανάγκη.

Όχι στην περαιτέρω ομηρία και ανασφάλεια στους ήρωες της πανδημίας.

Όχι στους εργολάβους εκμετάλλευσης που κοστίζουν ακριβά και προσφέρουν εργασιακό μεσαίωνα.

Αναμένουμε η κυβέρνηση να πράξει αυτό που οφείλει ως ελάχιστη αναγνώριση σε όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου τομέα υγείας: ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Γεωργιάδου Ελένη Χρηστάκη Μαρία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button