Ειδήσεις

Αναμένοντας την έναρξη του κολυμβητηρίου μας
Του Γιάννη Μπόσβελη

Με μεγάλη αναμονή περιμένει ο λαός της Ξάνθης μας την επανέναρξη του κολυμβητηρίου μας .
΄Ολοι μας θέλουμε την εύρυθμη και κανονική του λειτουργία έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ξανακλείσει και να τρέχουν πάλι οι σύλλογοι με τους αθλητές σε γειτονικές πόλεις.
Εφιστώ όμως την προσοχή της Δημοτικής μας αρχής σε 5-6 θέματα τα οποία και είναι βασικά για να πραγματοποιηθεί αυτό και να μην βγεί ξανά η φούσκα η οποία θα εκτινάξει ξαφνικά το κλείσιμο του και θα πάνε στράφι οι φωτογραφίες καθώς και τα πιθανά έξοδα της σαμπανοκατάνυξης.
Για να μπορέσει λοιπόν το κολυμβητήριο μας να λειτουργήσει πρέπει καταρχάς να έχουμε τις άδειες λειτουργίας του
1)Άδεια Λειτουργίας Κολυμβητικών Δεξαμενών σύμφωνα με την υπ. αριθμόν οδηγία κατασκευής και λειτουργία αυτών (ΦΕΚ 87/24.1.1973 τεύχος Β),όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις υπ, αριθμόν Γ4/1150/1976(Φ.Ε.Κ. 937/17.07.1976,Τεύχος Β)και ΔΥΓ2/80825/2005(Φ.Ε.Κ.120/02.02.2006,Τεύχος Β)Υπουργικών αποφάσεων.
2)Άδεια Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων και τέλεσης αγώνων σε Αυτές σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ, αριθμόν οικ.46596/22.11.2004 κοινής υπουργικής απόφασης (Φ.Ε.Κ. 1793/06.12.2004,ΤΕΎΧΟς Β)
Άλλο ένα βασικό κομμάτι της εύρυθμης λειτουργίας του κολυμβητηρίου μας πρέπει να είναι ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ο οποίος τίθεται σε ισχύ με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και μέσα σε αυτόν αναγράφονται αφού υπερψηφιστεί τα κάτωθι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και ατασθαλίες είτε από τα σωματεία είτε από τους πολίτες.
1)Σκοπός του κανονισμού λειτουργίας
2)Δημοτικό συμβούλιο
3)Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε Θέματα Αθλητισμού
4)Τμήματα Αθλητισμού και Νεολαίας
5)Επιτροπή Αθλητικού Δημοτικού Συμβουλίου
6)Μητρώο Συνεργαζόμενων Αθλητικών Σωματείων
7)Όροι και διαδικασία παραχώρησης χώρων
8)Προβολή και διαφήμιση των εγκαταστάσεων
9)Υποχρεώσεις σωματείων –Ομοσπονδιών – Φορέων που χρησιμοποιούν τις Δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις
10)Άδειας Αγώνα
11)Άδειες λειτουργίας
12)Καθήκοντα του προσωπικού εγκαταστάσεων
13)Υποχρεώσεις κοινού και μεμονωμένων ατόμων
14)Ωράριο λειτουργίας
15)Γενικοί όροι(όπου μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται
(Περιγραφή του κολυμβητηρίου, σκοπός του κολυμβητηρίου, οργανόγραμμα-προσωπικό, ημέρες και ώρες λειτουργίας, κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, διάθεση οργάνων σε αθλητές και συλλόγους, ατομικό δελτίο εισόδου, αντίτιμο χρήσης κολυμβητηρίου(το οποίο θα έχει 3 κομμάτια κοινό, αθλητές, ειδικές περιπτώσεις),διαδικασία διάθεσης αθλητικών χώρων, υποχρεώσεις για την είσοδο σε κάθε χώρο του κολυμβητηρίου, διεξαγωγή προπονήσεων αθλητών και σωματείων καθώς και μεμονωμένων, προυποθέσεις διεξαγωγής αγώνων, γενικές διατάξεις, χρήση κυλικείων, ανάρμοστη συμπεριφορά, παραχώρηση δικαιώματος ανάρτησης διαφημίσεων, παραχώρηση χώρων)
Οτιδήποτε λοιπόν θέμα που θα προκύψει και θα αφορά την λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου τόσο σε θέμα εγκαταστάσεων αλλά και τη σχέση μεταξύ των σωματείων και δεν θα περιλαμβάνεται σε αυτόν τον κανονισμό θα επιλύεται και θα ρυθμίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Μέσα στον κανονισμό θα υπάρχουν και τα κριτήρια αξιολόγησης ενός σωματείου. Μέσα από τον πίνακα αυτόν θα παίρνει ανάλογα την αναγνώριση κάθε επιπέδου το οποίο και πρέπει να πληρεί ΟΛΑ τα κριτήρια για να ανέβει επίπεδο.Βάση αυτού του επιπέδου θα γίνεται και ο καταμερισμός των διαδρόμων εκγύμνασης του εκάστοτε συλλόγου.
Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ λοιπόν πρέπει, αφού γίνει το δημοτικό συμβούλιο και ψηφιστεί ομόφωνα, να τεθεί σε εφαρμογή και να είναι έτοιμος πριν μπούμε για μπανάκι. Γιατί εάν μπούμε χωρίς αυτόν, δεν θα βγάζουμε άκρη. Οπότε Κύριε Δήμαρχε ετοίμασε τα και άσε τις φώτο για μετά. Όταν θα φορέσουμε μαγιό θα έχουμε και φωτογράφους εκεί.
Υ.Γ. την ανάρτηση μου μπορούν να την λάβουν και όλα τα Μ.Μ.Ε της πόλης μας και να θέσουν τις αντίστοιχες ερωτήσεις στην Δημοτική μας Αρχή για να μην γράφουν συνέχεια ότι από μήνα σε μήνα θα γίνουμε ψαράκια.
Πέρασαν 3 χρόνια και ακόμη λέπια δεν βγάλαμε.
Ετοιμάστε τα όλα λοιπόν, γιατί ενδέχεται με τον τρόπο που λειτουργείτε να πείτε μετά ότι η αντιπολίτευση το ξαναέκλεισε αν το ανοίξετε μόνος σας ,όπως πάτε να το κάνετε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button