Ειδήσεις

Έπιπλα κουζίνας: Τι να επιλέξω επίπεδα ή υπερυψωμένα πάνελ ντουλαπιών;

Πολύ συχνά δε δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή ντουλαπιών κουζίνας, αφού γενικεύουμε το θέμα και οι ιδιοκτήτες ποτέ δε γνωρίζουν τη πλήρη εικόνα. Έτσι, δεν έχουν διαμορφώσει κάποια άποψη πριν επιλέγουν επίπεδα ή υπερυψωμένα πάνελ ντουλαπιών κουζίνας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τις βασικές τους διαφορές, τα υπέρ και τα κατά ώστε να υπάρχει μια αντικειμενική άποψη με βάση όσα μας είπαν οι ειδικοί στα έπιπλα κουζίνας Dreamy Kitchen.

Βρείτε τα ντουλάπια κουζίνας που ενισχύουν την κομψή αισθητική και την εργονομία στο χώρο σας στους καταλόγους Dreamy Kitchen.

Υπερυψωμένα πάνελ ντουλαπιών κουζίνας

Για πολλά χρόνια, τα υπερυψωμένα πάνελ ντουλαπιών κουζίνας θεωρούνταν η πιο σοφιστικέ και κομψή επιλογή, αφού ο σχεδιασμός τους ενέπνεε υψηλή κατασκευαστική ποιότητα. Τις περισσότερες φορές, αυτοί που προτιμούν τα υπερυψωμένα πάνελ ντουλαπιών κουζίνας είναι όσοι αγαπούν τη λεπτομέρεια στον σχεδιασμό.

Χαρακτηριστικά

  • Το πάνελ της πόρτας του ντουλαπιού είναι ψηλότερα από το κάδρο
  • Πιο πλούσιο και παραδοσιακό στυλ
  • Ταιριάζει πολύ με το ξύλο
  • Λεπτομέρειες αψίδας ή καμπύλης

Υπερ & κατά

Όσον αφορά τα υπερυψωμένα πάνελ ντουλαπιών κουζίνας, στα υπέρ κατατάσσονται η καλλιτεχνική αίσθηση, η ζεστασιά, και η πολυτέλεια που εμπνέουν. Ωστόσο, αν τα επιλέξετε, πρέπει να σκεφτείτε τις επιπλέον γωνίες και τις λεπτομέρειες που απαιτούν πιο σχολαστικό καθάρισμα και λουστράρισμα. Τέλος, χρειάζεται προσοχή για να μη βγει φορτωμένο το αισθητικό σύνολο της κουζίνας.

Επίπεδα πάνελ ντουλαπιών κουζίνας

Τα επίπεδα πάνελ ντουλαπιών κουζίνας είναι πάρα πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, αφού ο σχεδιασμός τους είναι πιο σύγχρονος και ταιριάζει σε νεότερους ανθρώπους που φτιάχνουν μια νέα κουζίνα. Παρόλα αυτά, δεν είναι πολύ μακριά από το πιο παραδοσιακό στυλ, για αυτό πολλές φορές κερδίζουν τη μάχη με τον απόλυτα μίνιμαλ σχεδιασμό ντουλαπιών.

Χαρακτηριστικά

  • Δεν έχουν τελάρο (κάσα) ή είναι ελάχιστα υπερυψωμένα τα πάνελ
  • Δε φέρουν περίπλοκες λεπτομέρειες στον σχεδιασμό
  • Ευθείες γραμμές και ξεκάθαρες γωνίες
  • Ιδανικά για απλή και καθαρή αισθητική

Υπέρ & κατά

Όπως αναφέραμε, τα επίπεδα πάνελ ντουλαπιών κουζίνας είναι ιδανικά για ένα πιο μοντέρνο σπίτι που παράλληλα θέλει και λίγη ζεστασιά. Είναι εύκολα στον καθαρισμό εφόσον δε φέρουν τόσες λεπτομέρεις και σκαλίσματα. Επίσης, είναι μια πιο οικονομική επιλογή. Από την άλλη, αν έχετε κατοικίδια, θα βρίσκετε συνεχώς στάμπες από τη μουσούδα τους ή δαχτυλιές από τα δάχτυλά σας. Τέλος, η πολλή απλότητα μπορεί να κάνει το χώρο βαρετό.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική επιλογή είναι στο χέρι σας. Αν αναρωτιέστε τι πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε επίπεδα ή υπερυψωμένα πάνελ ντουλαπιών κουζίνας, κάντε πρώτα μια καλή έρευνα για να είστε βέβαιοι για τα αναλυτικά χαρακτηριστικά και όλα όσα έχουν να προσφέρουν στο χώρο σας.

Στο Dreamy Kitchen θα βρείτε σύγχρονες και κομψές κουζίνες, με το στυλ πάνελ ντουλαπιών κουζίνας που εσείς προτιμάτε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button