Ειδήσεις

Σχόλιο για την επαναλειτουργία της μεθοριακής διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου

Με ικανοποίηση υποδεχόμαστε σήμερα την επαναλειτουργία του μεθοριακού σημείου διέλευσης στον Άγιο Κωνσταντίνο, που ενώνει την ΠΕ Ξάνθης με τη Βουλγαρία (και τα Βαλκάνια εν γένει), όμως δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε την πολυετή ολιγωρία και τις συνέπειες της που έχουν το ονοματεπώνυμο του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Ο κος Μέτιος δεν δικαιούται να πανηγυρίζει καθώς η αδράνεια του και στο συγκεκριμένο θέμα, υπήρξε παροιμιώδης.

Παρά ταύτα, η παράταξή μας στηρίζει την επαναλειτουργία του μεθοριακού σημείου διέλευσης, ωστόσο επαναφέρουμε και το πάγιο αίτημα μας για την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο τελωνείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών ικανό να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες διακίνησης ανθρώπων και αγαθών.

Η ΠΕ Ξάνθης και η Περιφέρεια ΑΜΘ συνολικά βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο με πρόσβαση σε μία μεγάλη αγορά (ανω των 30 εκ ανθρώπων) που δεν είναι μόνο τουριστική, αλλά δύναται να εξυπηρετήσει σημαντικά την εμπορική δραστηριότητα. Για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία σύγχρονων δικτύων μεταφοράς και διακίνησης ανθρώπων και αγαθών και τα τελωνεία αποτελούν μέρη αυτών των δικτύων.

Είναι υποχρέωση μας να υποβάλλουμε αυτό το αίτημα, τουλάχιστον όλων ημών που μας ενδιαφέρει πραγματικά η ανάπτυξη του τόπου μας και όχι μόνο οι φωτογραφίες…

 

Ιρφάν Χατζηγκενέ – Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης Περιφερειακή Σύνθεση

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Οδυσσέας Βουρβουκέλης – Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης Περιφερειακή Σύνθεση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button