Ειδήσεις

 Ιρφάν Χατζηγκενέ: Ενεργειακή αναβάθμιση από τη μία, υποβάθμιση από την άλλη…

Την χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου -Λυκείου Αβδήρων με το ποσό των 756.000 ευρώ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Αυτό που δεν ανακοίνωσε όμως, είναι αντίστοιχο αίτημα χρηματοδότησης είχε υποβάλλει και ο Δήμος Τοπείρου για το ειδικό σχολείο στον οικισμό της Θαλασσιάς, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική!

Φυσικά και δεν είμαστε αντίθετοι στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Αβδήρων. Ωστόσο, επιμένουμε ότι την ίδια αντιμετώπιση πρέπει να έχουν όλα τα σχολεία της περιοχής μας ώστε όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες μας να φοιτούν σε σύγχρονα κτίρια με υψηλές προδιαγραφές.

Η παράταξή μας έχει υποβάλλει σχετική επερώτηση καλώντας τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ να απαντήσει για την μη χρηματοδότηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του ειδικού σχολείου Θαλασσιάς και να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους δημότες και τις δημότισσες του Δήμου Τοπείρου.

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν αδιέξοδα στην πολιτική. Πιστεύουμε ότι αν υπήρχε η απαραίτητη θέληση, θα  είχε βρεθεί τρόπος για να χρηματοδοτηθεί και η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου της Θαλασσιάς.

Άρα λοιπόν, κάποιοι είτε δεν ήθελαν το έργο, είτε δεν προσπάθησαν αρκετά γι’ αυτό.

Άραγε, όλοι αυτοί οι περιφερειακοί σύμβουλοι που χαμογελούσαν στις φωτογραφίες, έχουν το θάρρος να χαμογελάσουν και μπροστά στα παιδιά του Δήμου Τοπείρου;

                                                                            Με εκτίμηση

                                                Ιρφάν Χατζηγκενέ

                                 Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

                                                Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button