Τοπικά νέα

Παναγιώτης Αμβροσιάδης: “Μεγαλώνει η οικογένεια βρεφικών και παιδικών σταθμών. Περισσότερες από 600 οι αιτήσεις για εγγραφές. Είμαστε στο 99% των καλύψεων”

Ικανοποίηση για το φεστιβάλ βρεφικών και παιδικών σταθμών

Για το Φεστιβάλ Βρεφικών Παιδικών Σταθμών “Καλοκαιρινά Καλλιτεχνικά Παιχνιδομαγειρέματα“ και τις εγγραφες στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς στο Δήμο Ξάνθης, μίλησε την περασμένη Πέμπτη στον Κοσμά Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης Παναγιώτης Αμβροσιάδης

Εκφρασε την ικανοποίηση του για την προσέλευση παιδιών και γονέων, για τη συμμετοχη τους και υπογράμμισε ότι στόχος είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ

“Μεγάλη ήταν η συμμετοχή σε αυτήν τη γιορτή που πραγματοποιήθηκε για πρωτη φορά στο θεματικό πάρκο του Λιμνίου.Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες όλων. Χαίρομαι που οι γονείς βρίσκονται  κοντά μας σε κάθε δράση. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για εμας. Πρέπει να γίνει θεσμός.Και να το συνεχίσουμε. Οι γονείς το στηριζουν.

Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το παιδαγωγικό κομμάτι του υπουργείου παιδείας με όλες τις δράσεις που μας δίνει την ελευθερία να κάνουμε. Συνεχίζουμε να δίνουμε όσα περισσότερα θετικά ερεθίσματα μπορούμε. Προτεραιότητα μας είναι τα παιδιά. Να αισθάνονται  ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι τα σπίτια τους. Περνάνε πολλές ώρες κοντά στους συνεργάτες μου που είναι οι καθημερινοί ήρωες. Οι αγωνίες που περνάνε μέσα στις δομές, κοντά στα παιδιά είναι μοναδικές. Το παιδαγωγικό κομμάτι δεν περιγράφεται με λόγια. Είναι μεγάλη η ευθύνη τους. Σε αυτή την τόσο σημαντική ηλικία η επιδίωξη όλων μας είναι να καλλιεργήσουμε την προσωπικότητα του παιδιού. Στοχεύοντας τη σωματική, συνασθηματική, τη νοητική και την κοινωνική ανάπτυξη. Διδάσκουμε παράλληλα όλες τις πολύτιμες δεξιότητες και τις συμπεριφορές ενός παιδιού που πρέπει να απορροφήσει μέχρι 6 ετών. Να κατευθύνουμε σωστά τα παιδιά μας που είναι το μέλλον του τόπου. Είμαστε η προέκταση των γονέων.”

-Για το ρυθμό των εγγραφών και την κάλυψη όλων των θέσεων είπε:

“Γεμίσαμε με εκατοντάδες παιδιά. Καταφέραμε να απορροφήσουμε όλες τις αιτήσεις. Ξεπερνάνε τις 600 αιτήσεις.Είναι κατι μοναδικό. Είμαστε σε εγρηγορση για να προλάβουμε να λειτουργήσουμε δομές οι οποίες στελεχώνονται σήμερα.

Στην περιοχή της Χρύσας να γίνει ένα ακόμα τμήμα βρεφικού σταθμου για να καλύψουμε τις ανάγκες του οικισμού. Προσπαθούμε στον 3ο και 5ο παιδικο σταθμό,  γίνονται και άλλα τμήματα, μεγαλώνει η οικογένεια βρεφικών και παιδικών σταθμών.

Σε συνεργασία και πάντα με την επίβλεψη του δημαρχου μας. Θα δημιουργήσουμε και άλλα τμήματα για να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις. Είμαστε στο 99% των καλύψεων. Χαίρομαι για τους συνεργάτες μου. Ευχαριστώ και το προσωπικο του γραφειου μου στον ιδιωτικο τομέα που πασχιζουν  καθημερινά”

-Θα είστε ξανά υποψήφιος σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη του νυν δημάρχου Ξάνθης;

“Θα είμαι παρων και δίπλα στο Μανώλη Τσεπελη”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button