Ειδήσεις

Μελισσόπουλος :Επικίνδυνο περιστατικό αυθαιρεσίας και τσαπατσουλιάς της διοίκησης Τσέπελη στο Δήμο Ξάνθης”

Σήμερα μαζί με πολλούς άλλους συμπολίτες μου γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα σοβαρού και επικίνδυνου περιστατικού αυθαιρεσίας και τσαπατσουλιάς της διοίκησης Τσέπελη στο Δήμο Ξάνθης.
Το πρωί, στο παρκάκι (παιδική χαρά) που βρίσκεται πίσω από τη Νομαρχία Ξάνθης, την ώρα που έπαιζαν πολλά παιδιά μπήκαν τρεις εργάτες ιδιωτικής εταιρίας και άρχισαν να ξηλώνουν και να αποσυναρμολογούν το κιόσκι που υπήρχε εκεί, το οποίο πράγματι χρειαζόταν αντικατάσταση.
Το επικίνδυνο όμως του περιστατικού ήταν ότι το σκέπαστρο από το συγκεκριμένο κιόσκι ήταν από αμίαντο, που θρυμματιζόταν κατά την αποκόλληση του και σήκωνε σκόνη, η οποία επιστημονικώς έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι καρκινογόνα εάν εισπνευστεί από τους ανθρώπους.
Μετά από καταγγελίες γονιών, πήγα και εγώ στον χώρο και είδα δύο αστυνομικούς να καταγράφουν το περιστατικό μετά από καταγγελία επώνυμου συμπολίτη μας ο οποίος βρισκόταν εκεί εκείνη την ώρα και περιέγραφε στους αστυνομικούς τη σκόνη που εισέπνευσε περνώντας από εκεί με τον γιο του και πηγαίνοντας στο γραφείο του που βρίσκεται απέναντι από το πάρκο.
Κανείς από εμάς δε γνώριζε για την άστοχη και απαράδεκτη πρωτοβουλία του Δημάρχου να επιτρέψει να γίνει αυτή η εργασία από ιδιωτικό συνεργείο εταιρίας χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, μια ώρα αιχμής για το πάρκο, με πολλά παιδιά να παίζουν εκεί και με επιπλέον το ερωτηματικό εάν το έργο αυτό είχε την απαραίτητη νόμιμη άδεια μικρής κλίμακας από την πολεοδομία. Ο Δήμος Ξάνθης πρέπει πάντα να δίνει ο ίδιος το καλό παράδειγμα, με νόμιμες ενέργειες!!
Ειλικρινά δεν ξέρω, αλλά διανύουμε μία χρονική περίοδο που η Δημοτική Αρχή πιεζόμενη από την παντελή ανυπαρξία έργου, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και προχωρεί σε σπασμωδικές και πολλές φορές, σε επικίνδυνες ενέργειες.
Εμείς θα αναζητήσουμε άμεσα την καταγραφή του περιστατικού από την Αστυνομία και θα ερευνήσουμε εάν το έργο αυτό είχε τη νόμιμη άδεια να εκτελεστεί..
Σε αυτή την πόλη δεν θα κάνει ο καθένας ότι θέλει.
Η Ξάνθη είναι η πόλη όλων μας και φυσικά δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
Και ένα τελευταίο ερώτημα:
– Τα πάρκα του Δήμου Ξάνθης στα οποία παίζουν καθημερινά τα παιδιά μας έχουν όλα πιστοποίηση και άδεια λειτουργίας;
Σάββας Μελισσόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button