Ειδήσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΠΕ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ

Ο ΣΗΠΕ με τα πολιτικά κόμματα σε συνάντηση εργασίας για τις συνέπειες του πολέμου στην αγορά

Η έλλειψη δημοσιογραφικού χαρτιού στην ευρωπαϊκή και την εγχώρια αγορά σε συνδυασμό με την αύξηση στις τιμές της ενέργειας και των άλλων πρώτων υλών, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό περιβάλλον (και) στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο. Οι εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών ομάδων και Τύπου πολιτικών κομμάτων ανταποκρίθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) σε μια συνάντηση εργασίας για την επείγουσα, άμεση και επιτακτική αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τρεις άξονες:

α) Την ελαστική αντιμετώπιση των υποχρεώσεων των περιφερειακών εφημερίδων όσον αφορά στο τιράζ, των αριθμό των σελίδων, ακόμα και την συχνότητα των εκδόσεων εφόσον βεβαιώνεται η αδυναμία προμήθειας δημοσιογραφικού χάρτου. Ζητείται η ανταπόκριση των Υπηρεσιών της ΓΓΕΕ αναλόγως εκείνης με αφορμή τους περιορισμούς της πρώτης περιόδου της εκδήλωσης της πανδημίας στη Χώρα.

β) Την άμεση ενίσχυση των περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου, σε κλιμάκωση ανάλογη των ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων κάθε εφημερίδας, με μέτρο τις αυξήσεις στις τιμές του χαρτιού και του κόστους παραγωγής και

γ) Την οργάνωση κινήσεων ευρείας κλίμακας, και με πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με φιλόδοξο στόχο τον αναπροσανατολισμό της βιομηχανίας παραγωγής δημοσιογραφικού χαρτιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της μεγάλης σημερινής εξάρτησης της ευρωπαϊκής αγοράς από το ρωσικό χαρτί.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων αφού κατέθεσαν τις δικές τους διακριτές θέσεις για τα ζητήματα αυτά όσο και γενικότερα για την ανάγκη στήριξης του περιφερειακού, τοπικού Τύπου, συνομολόγησαν στην ανάγκη σύγκλησης ευρείας, αντιπροσωπευτικής σύσκεψης υπό την προεδρία του αρμοδίου σε θέματα Τύπου, υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Γιάννη Οικονόμου ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες ενέργειες και δράσεις.

Στην σύσκεψη, που συγκάλεσε η διοίκηση του ΣΗΠΕ μετείχαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αρμόδια για θέματα Τύπου, Νατάσσα Γκαρά, ο βουλευτής  του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Μαρία Απατζίδη μαζί με τον Συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Κώστα Μπιτσάνη. Από πλευράς ΣΗΠΕ, μετείχαν ο πρόεδρος του δ.σ., Γιώργος Κατσαΐτης, ο αντιπρόεδρος, Μανώλης Χαλκιαδάκης και η Υπεύθυνη του Γραφείου του Συνδέσμου στην Αθήνα, Σπυριδούλα Δημητροπούλου.                                               

                                                              

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button