Εκδηλώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου -Ας γιορτάσουμε με τα παιδιά μας!
Γιορτάζουμε την ξεχωριστή αυτή ήμερα με την "Η Αλφαβητοχώρα - Το Ομικρομικρούλη"

Την Κυριακή 3 Απρίλιου 2022 και ώρα 11.00 στο Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ η ΦΕΞ και το βιβλιοπωλείο Πυργελή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Η Αλφαβητοχώρα – Το Ομικρομικρούλη” της Ανδρονίκη Παντελίδου

 Η Ανδρονίκη Παντελίδου κατάγεται από τη Δράμα και ζει στην Κομοτηνή. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του  Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων.

Εργάζεται σε δημοτικό σχολείο της Κομοτηνής ως εκπαιδευτικός και είναι συγγραφέας παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων. Συνεργάζεται με τοπικούς φορείς για την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Έχει συμμετάσχει με άρθρα της σε παιδαγωγικά συνέδρια και διεθνή περιοδικά.

Τον Ιούλιο του 2021 εκδόθηκε το πρώτο της παραμύθι “Η Αλφαβητοχώρα – Το Ομικρομικρούλη” από τις Εκδόσεις 24γράμματα, με την υπέροχη εικονογράφηση της Κατερίνας Χονδρομπίλα. Διαβάζοντας τις περιπέτειες του μικρού ήρωα Ομικρομικρούλη, μαθαίνουν να σέβονται και να συνεργάζονται, να λειτουργούν ομαδικά και να αλληλοϋποστηρίζονται στις δυσκολίες που συναντούν στις πρώτες προσπάθειες κοινωνικοποίησης τους, μέσω του μικρόκοσμου της κοινωνίας και του σχολείου.

Η ιστορία είναι ιδιαιτέρως διδακτική καθώς αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές της ευγενικής φύσης των μικρών μαθητών, απαλύνει ανάλογα συναισθήματα και τους οδηγεί στην ισοτιμία της συνεργασίας μέσα στην ομάδα της τάξης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button