Την Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κυρία Ευσταθία Πέππα-Γραμμένου επισκέφθηκαν η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΠΕ Ξάνθης κυρία Τσιακίρογλου Μαίρη και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΠΕ Ροδόπης κ.Βαφειάδης Ανέστης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στην Καβάλα, όπου μέσα από διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση κατατέθηκαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με κάποια από τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, στα οποία παρατηρείται μεγάλη αργοπορία στην αποπληρωμή τους.

Αφορούν τα επιδοτούμενα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας τα οποία προπληρώνονται από τους επαγγελματίες αλλά η μεγάλη κωλυσιεργία αποπληρωμής προς αυτούς, δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ειδικά στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.

Ζητήθηκε η επιτάχυνση αποπληρωμής τους με χρονικό ορίζοντα το δίμηνο.

Αλλά θέματα που τέθηκαν ήταν, η μείωση της γραφειοκρατίας στην υποβολή δικαιολογητικών, ψηφιοποίηση του οργανισμού και ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Τέθηκαν επίσης ευρύτερα θέματα απασχολησιμότητας όπως η ανάπτυξη των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ και πως αυτές μπορούν να αναπτυχθούν με τεχνικά επαγγέλματα-νέες καινοτομίες-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουριστικά επαγγέλματα όπως υποδοχή σέρβις και ξεναγών ειδικά για τη Θράκη.

Επαναδιατυπώθηκε το πάγιο αίτημα για το επίδομα ανεργίας και πως αυτό μπορεί να μετατραπεί σε επίδομα εργασίας.

 Από την πλευρά της η Διευθύντρια διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει όλες τις προτάσεις στην διοίκηση του ΟΑΕΔ, όπου και θα κανονιστεί ένα ραντεβού για την περαιτέρω συνεργασία, μας ενημερώνει με σχετικό δελτίο το Δ.Σ της ΟΕΒΕ Ξάνθης