Τοπικά νέα

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης ευχαριστεί

Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν και άμεσα σπεύδουν προς ενίσχυση των ομάδων περιφρούρησης των περιαστικών δασών της Ξάνθης, αλλά και ατομικά ενημερώνουν για πυρκαγιές και προσφέρουν υλική βοήθεια για τους πυρόπληκτους. Οι καιρικές συνθήκες κατά την έναρξη των πυρκαγιών ήταν μοναδικές στην περιοχή μας με υγρασία 10 αντί της συνηθισμένης μεταξύ 40 και 70 και προσομοίαζαν αυτές της ερήμου. Με τη βοήθεια όλων το έργο των ακούραστων πυροσβεστών μας αλλά και το δικό μας γίνεται ευκολότερο και πιο ισχυρό.

Θα χρειαστούμε όμως τη βοήθεια και την προσοχή όλων, διότι και αύριο 26/8/2023 ημέρα Σάββατο προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 3), για την περιοχή της Π.Ε. Ξάνθης. Για το λόγο αυτό, τίθεται σε εφαρμογή και για όσο διάστημα ο ανωτέρω δείκτης παραμένει στη κατηγορία 3 και άνω, η αριθμ. πρωτ. 152498/1383/19-5-2023 απόφαση μας (ΑΔΑ: 627Ζ7ΛΒ-ΡΚ9) περί απαγόρευσης διέλευσης παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων στα περιαστικά δάση της Π.Ε. Ξάνθης.

Οι συμπολίτες μας καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εκτελούν εργασίες ή άλλες δραστηριότητες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, ενώ σε περίπτωση πυρκαγιάς τους παρακαλούμε να τηλεφωνούν άμεσα στο 199.

Κώστας Κουρτίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button