Ειδήσεις

Πρόγραμμα Erasmus+ KA229: «Playing With Maths», 13 – 19 Μαρτίου 2022 στην Ξάνθη

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης,  στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA229 «Playing With Maths», φιλοξένησε στην πόλη μας τριάντα έξι μαθητές και δεκατρείς εκπαιδευτικούς από τη Γαλλία, την Κροατία, την Πορτογαλία και την Τουρκία. Τις αποστολές καλωσόρισε θερμά ο Δήμαρχος της Ξάνθης στο Δημαρχείο και ακολούθησε η έναρξη της εκπαιδευτικής εβδομάδας στο σχολείο με την ενεργό συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των γονέων οι οποίοι προσέφεραν παραδοσιακά φαγητά στους φιλοξενούμενους.

      Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διήρκησε μια εβδομάδα περιελάμβανε επίσκεψη και ενημέρωση στον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου στο Πόρτο Λάγος, ξενάγηση στον τεράστιο υδροβιότοπο και παρατήρηση της πλούσιας ορνιθοπανίδας μέσω ειδικού εξοπλισμού από ειδικό ξεναγό του Φορέα, επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου, στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο Αβδήρων, ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Μουσείο Σκιάς. Επίσης επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την πόλη της Καβάλας και στο σπήλαιο της Αλιστράτης Σερρών. Επιπλέον υλοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες με θέμα τον πολιτισμό, τα εικαστικά, τον χορό και τη μουσική και πραγματοποιήθηκαν παραποτάμιες δραστηριότητες στον Νέστο μετά τις οποίες ακολούθησε επίσκεψη στα μοναστήρια: “Αρχαγγελιώτισσα και Καλαμού”.

        Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αποχώρησαν γεμάτοι εμπειρίες, γνωρίζοντας τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας, επιβεβαιώνοντας πως τα συγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα σχολικών συμπράξεων βοηθούν στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ διαφορετικών λαών και πολιτισμών και στην ανάπτυξη νέων προοπτικών.

10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button