Ειδήσεις

Δυναμικό «παρών» στην Πρωτοβουλία “UPFRONT”
Προτεραιότητα για την JTI τα θέματα ισότητας και ευημερίας

Δομικούς και κοινωνικούς μηχανισμούς εφαρμόζει η Japan Tobacco International και στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνει πράξη τις αρχές της ισότητας και να εξαλείψει φαινόμενα διακρίσεων και αποκλεισμού. Όλα αυτά σε άμεση συνάρτηση με το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει η εταιρεία στις κοινότητες μέσα στις οποίες λειτουργεί. Την προσέγγισηκαι τις πρωτοβουλίες της εταιρείας ανέπτυξε η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, κ. Γεωργία Καρούντζου, μιλώντας στο συνέδριο της πρωτοβουλίας «UPFRONT» που συνδιοργάνωσαν η LiFO και η Tsomokos.

Η κα Καρούντζου μίλησε για τις πρακτικές που υιοθετεί και εφαρμόζει η JTI τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία τηρεί ιδιαίτερα ευαίσθητη στάση σε ζητήματα αποκλεισμού, προκαταλήψεων και διακρίσεων.

«Το ανοικτό πνεύμα της επιχειρηματικής μας κουλτούρας και νοοτροπίας δεν ‘βλέπει’ φύλα, χρώμα δέρματος, εθνικότητες, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό ή αναπηρίες. ‘Βλέπει’ ανάγκες και θέσεις που πρέπει να καλυφθούν και ικανά και κατάλληλα ταλέντα που θα τις καλύψουν, με ικανότητες, γνώσεις, εμπειρία αλλά και πάθος για αλλαγή, προσβλέποντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους» τόνισε η κα Καρούντζου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά πρακτικών για την ισότητα και ευημερία που υλοποιεί η JTIκαι για τις οποίες μεταξύ άλλων αναγνωρίστηκε με τον τίτλο του No 1 Κορυφαίου Εργοδότη και πιστοποιήθηκεμε το Παγκόσμιο Πρότυπο Ισότητας της ΕΥ, όπως ηπολιτική Γονικής Άδειας 20 εβδομάδων για κάθε εργαζόμενο που αποκτά παιδί, ανεξαρτήτως φύλου ή τρόπου απόκτησης του παιδιού, η πρωτοβουλία TOGETHER με μικτές ομάδες εργαζομένων που συζητούν για θέματα ισότητας, κ.ά.

Αναφορικά με την ποσόστωση ανδρών – γυναικών τόσο στο εργασιακό δυναμικό γενικά, όσο και στις διοικητικές ομάδες, η κα Καρούντζου ανέφερε ότι «στη διοίκηση της εταιρείας στην Ελλάδα, είμαστε ήδη σχεδόν στο 60% της ομάδας να είναι γυναίκες. Στο ίδιο πνεύμα και με τις ίδιες αρχές – της ισότητας, της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης – συντάσσονται και όλες οι κοινωνικές μας δράσεις» επεσήμανε καταλήγοντας ότι «απώτερος στόχος μας είναι, εμείς με τη μικρή μας κοινωνία της JTI, να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της μεγάλης Κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button