Ειδήσεις

SOS:Κλείνουν τα κολυμβητήρια λόγω της ενεργειακής κρίσης

Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες και οι Δήμαρχοι έχουν αρχίσει να στέλνουν επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κύριο Σταυριανουδάκη και τον ΓΓΑ κύριο Γιώργο Μαυρωτά ζητώντας οικονομική ενίσχυση.

Οι πληροφορίες του pisina.net είναι άκρως ανησυχητικές. Στον Βόλο, εκεί όπου λειτουργούν 3 πισίνες (δυο 50αρες και μια 25αρα) ΕΔΩ και εβδομάδες Σκέπτονται να σταματήσουν την λειτουργία της μιας 50αρας πισίνας προκειμένου να περιορίσουν τις οικονομικές απώλειες.

Στην Ηλιούπολη της Αττικής – εκεί όπου τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές εκδηλώσεις της ΚΟΕ – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ (αθλητικός Οργανισμός) Θέμης Γιαννόπουλος προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ανοικτή την πισίνα. Τον περσινό Δεκέμβρη και Γενάρη πλήρωσαν περίπου 40.000€ ενώ φέτος αντίστοιχα (για 2 μήνες δηλαδή) έδωσαν 115.000€ για την θέρμανση του νερού της πισίνας. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στου Ζωγράφου, στην Αργυρούπολη, στο Παλαιό Φάληρο και σε άλλους δήμους που δεν έχουν αυτοματοποιήσει και αναβαθμίσει (οπως η Ηλιούπολη και κάποιοι άλλοι) ενεργειακά τους καυστήρες ή δεν έχουν αποκτήσει το ειδικό πανί – κουβέρτα για την προστασία της θερμοκρασίας του νερού. Εκεί οι λογαριασμοί Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου έχουν ξεπεράσει τα 140.000€…..

Τα πράγματα είναι ζοφερά στα ιδιωτικά κολυμβητήρια, ενώ τελευταία που θα κλείσουν – δεν πρόκειται – είναι τα Εθνικά κολυμβητήρια.

Το Κράτος καλείται να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Πρέπει να ενισχύσει ολους εκείνους που λειτουργούν τις πισίνες και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Εάν το κράτος δεν αντιδράσει τότε ο κίνδυνος για το κλείσιμο των κολυμβητηρίων είναι ορατός. Οι συνέπειες για τα αθλήματα της πισίνας θα είναι ανυπολόγιστες. Δεν θα μπορέσουν να γίνουν Εθνικά πρωταθλήματα, τα σωματεία θα καταστραφούν, οι πολίτες θα στερηθούν την άθληση με ότι συνέπειες θα έχει αυτό με την υγεία τους, ενώ ουδείς μπορεί να λησμονήσει τις απώλειες στα ειδικά θεραπευτικά προγράμματα των ΑΜΕΑ.

Τέλος, με τα περιοριστικά μέτρα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων εξαιτίας της πανδημίας αλλά και την κατάργηση επιχορήγησης των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έχουν μειωθεί σημαντικά τα έσοδα των Ν.Π. από τις συνδρομές, που είναι η κύρια πηγή εσόδων των Αθλητικών Δημοτικών οργανισμών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω οι Δήμοι παρακαλούν την Πολιτεία να εξετάσει θετικά το ενδεχόμενο έκτακτης επιχορήγησης για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην πρωτοφανή αύξηση του κόστους κατανάλωσης του φυσικού αερίου και να πετύχουν την αδιάλειπτη λειτουργία των κολυμβητηρίων.

Pisina.net

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button