Ειδήσεις

«ΚΟΥΡΟΥ ΜΟΥΧΑΜΠΕΤ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ
Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης

Ο «Αξιότιμος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας» κ. Ερντογάν είχε την ευγενή καλωσύνη να καλέσει στην Βασιλίδα των Πόλεων τον ‘Ελληνα Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη σε γεύμα την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 (πρίν λίγο καιρό δήλωνε ότι «δε κάθομαι στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη»!!).

Πράγματι, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έφθασε το πρωί της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, παρακολούθησε τη λειτουργία της Εορτής της Ορθοδοξίας χωροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη και το μεσημέρι (άνευ λαιμοδέτου = γραβάτας) συναντήθηκε με τον κουμπάρο του κ. Καραμανλή, Ερντογάν, σ’ ένα πασαλίκι στο Βόσπορο και αφού έφαγαν λαβράκι  (μπαλούκ), μελιτζάνες (πατλιτζάν) και χαλβά (τατλού), το έριξαν στο «κουρού μουχαμπέτ».

Μίλησαν – χαλαροί και οι δύο, όπως δήλωσαν οι δημοσιογράφοι – περί ανέμων και υδάτων, διαπίστωσαν τη «φιλία» που συνδέει τους δύο λαούς, τόνισαν ότι θα υπάρχει μεταξύ των δύο γειτονικών Λαών συνεργασία και ειρήνη κι έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα για το καλοκαιράκι.

Ούτε απειλές, ούτε «casus – belli», ούτε αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών, ούτε λαθρομετανάστες, ούτε «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο Ελληνικός Λαός πληροφορήθηκε πανευτυχής το βράδυ της Κυριακής απο τα τηλεοπτικά κανάλια τη μεγάλη επιτυχία της συναντήσεως κι έπεσε να κοιμηθεί ήσυχος. Την επομένη άρχισαν να οργώνουν τους αιθέρες τα Τούρκικα αεροπλάνα, τα περιπολικά του Τουρκικού Λιμενικού  να παρενοχλούν  τους ‘Ελληνες ψαράδες στο Αιγαίο και τα φουσκωτά με τους λαθρομετανάστες να έρχονται απο τα τουρκικά παράλια…κι η ζωή συνεχίζεται.

Έτσι, αυτοί πέρασαν καλά κι εμείς…χειρότερα. Και σ’αλλα με υγεία.

Νικόλαος Φωτιάδης

Έλληνας υπέρμαχος της Ε/Τ Φιλίας

 

ΥΓ – Ο Ελληνικός Τύπος έγραψε διάφορα για τη συνάντηση. Περιορίζομαι μόνο σε δύο τίτλους:

Α. Ξαφνικός έρωτας με τον Ερντογάν (Κόντρα)

Β. Συνεργασία με ενεργό «casus–belli» (Δημοκρατία)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button