Ειδήσεις

Αντιπολεμικό – Αντιιμπεριαλιστικό Συλλαλητήριο Σάββατο 19 Μάρτη, 12:00, στην κεντρική Πλατεία
ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Ένα τραγικό αιματοκύλισμα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία. Καθώς συνεχίζεται και αγριεύει ο πόλεμος ύστερα από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, ο λαός της γίνεται θυσία στο βωμό της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Ο ουκρανικός λαός πέφτει επίσης θύμα των επιλογών της άρχουσας τάξης της χώρας του και της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου να ενταχθεί πλήρως στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για περίσφιξη της Ρωσίας. Ο κίνδυνος για ευρύτερη ανάφλεξη στην Ευρώπη, για ένα πολεμικό μακελειό μεγάλων διαστάσεων, έρχεται όλο και πιο κοντά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει πολεμικό εξοπλισμό στο Κίεβο και κλείνει καθ’ υπόδειξη των αμερικανών τον εναέριο χώρο του Έβρου. Ανανεώνει και διευρύνει το καθεστώς των αμερικανο-ΝΑΤΟικών βάσεων και εμπλέκει τον λαό και την χώρα ολοένα και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς φιλοπόλεμους σχεδιασμούς. Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας είναι όλο και πιο συχνές στο Πετροχώρι, ενώ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται σε ορμητήριο των φονιάδων, με βάση και τον επικείμενο ελλιμενισμό του Λίμπερτι Πάσιον που μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, προσφέρει κάθε διευκόλυνση πριν καν της ζητηθεί.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες συρρέουν ήδη στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας,για να αναζητήσουν καταφύγιο από τη φρίκη του πολέμου και να ενωθούν έτσι με τα καραβάνια των προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Αφρική, όλα τα μέρη που κομματιάζονται από τις πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της Δύσης, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Οι «ευαίσθητοι δημοκράτες» της ΕΕ, και τα παπαγαλάκια τους στη χώρας μας, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις μανάδες, τα παιδιά και τους γέρους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Οι ίδιοι που συμμετέχουν στο έγκλημα, την ίδια στιγμή ξερνούν το ρατσιστικό τους μίσος στους «μη ευρωπαίους» πρόσφυγες, τους οποίους με την πολιτική τους πνίγουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δολοφονούν στα ναρκοπέδια και τους φράχτες, φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο λαός μας και οι λαοί όλου του κόσμου δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν πλευρά στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, να διαλέξουν ποιες βόμβες είναι πιο «ειρηνικές», ποιοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι προκαλούν «αποδεκτούς» ή «μη αποδεκτούς» πρόσφυγες. Οι λαοί όλου του κόσμου δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της χώρας μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό του ουκρανικού λαού, να βγουν μαζικά στο δρόμο και να απαιτήσουν να σταματήσει ο πόλεμος και να φύγουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία από την Ουκρανία. Να καταγγείλουν την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο αυτό και να παλέψουν να φύγουν οι βάσεις, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι από τη χώρα. Να εκφράσουν την πλατιά τους αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες και να διεκδικήσουν, άσυλο, χαρτιά,ελεύθερη μετακίνηση, ίσα δικαιώματα για όλους.

  • Όχι στο αιματοκύλισμα του Ουκρανικού λαού. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας – καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες.
  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button