Ειδήσεις

SL2: Απευθείας άνοδο στους δύο πρώτους και μπαράζ οι δεύτεροι από το 2022-23

Η απαράδεκτη φετινή κατάσταση – προσβολή κάθε λογικής με την απευθείας άνοδο μόνο μίας ομάδας από τη Σούπερ Λίγκα 2 οφείλει να αλλάξει… Και οι ομάδες της SL2 είναι αποφασισμένες να ανατρέψουν αυτή την φαρσοκωμωδία, που έστησαν εις βάρος της η Σούπερ Λίγκα 1 και η ΕΠΟ.

Έτσι στο δια ζώσης Δ.Σ. της Τρίτης (15/3) ομόφωνα οι ΠΑΕ αποφάσισαν να θέσουν από τώρα τους όρους για το επόμενο πρωτάθλημα για να περάσει στην ιστορία το ανεκδιήγητο 1+1 που ισχύει τώρα (να ανεβαίνει μόνο ο νικητής των διπλών μπαράζ από τους πρωταθλητές κάθε ομίλου και ο ηττημένος να παίζει εκ νέου διπλά μπαράζ με τον προτελευταίο της SL1).

Συγκεκριμένα, η Σούπερ Λίγκα 2 θα θέσει άμεσα, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ την πρόταση της για απευθείας άνοδο των δύο πρωταθλητών κάθε ομίλου και εν συνεχεία να υπάρχουν μπαράζ για τους δεύτερους και ο νικητής να καλείται να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2, που δεν θα έχει υποβιβασθεί απευθείας.

Λογικό και δίκαιο όταν διεξάγεται μια Σούπερ Λίγκα 2 σε δύο ομίλους με 34 συνολικά ομάδες, εκ των οποίων οι 30 έχουν δικαίωμα ανόδου (δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία οι τέσσερις ομάδες Β’ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

Από εκεί και πέρα, η Σούπερ Λίγκα 2 θέλει να ζητήσει να μην γίνονται καλύψεις κενών από ομάδες, που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να έχουν τα κριτήρια από τις προερχόμενες στη Γ’ Εθνική.

Και τέλος, ομόφωνα οι ομάδες είπαν «όχι» σε ξένους διαιτητές, που εκτινάσσουν το κόστος ως προς τα έξοδα και για αυτό στέλνουν σχετική επιστολή στον Άγγλο αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάντεμπεργκ, με αφορμή τον πρόσφατο παράνομο κατ’ ουσία ορισμό της ΚΕΔ στο Βέροια – ΑΕΛ.

Να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της διοργανώτριας είχε απαρτία, αλλά κάποιες απουσίες σχολιάστηκαν αρνητικά, όπως αυτή του μόνιμα εκτός των διαδικασιών ΠΟΤ Ηρακλή

a-sports.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button