“Ένα Σαββατοκύριακο διαφορετικό….”

Όντως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν διαφορετικό από τα άλλα…. Ήταν το Σαββατοκύριακο των Ξανθιωτών και των καταναλωτών… Των Ξανθιωτών γιατί οι προβολείς της ΕΤ1 ήταν στραμμένοι στην πόλη της Ξάνθης για τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ……το All star game που ενθουσίασε πραγματικά όλους όσους το παρακολούθησαν…..

Όντως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν διαφορετικό από τα άλλα….


Ήταν το Σαββατοκύριακο των Ξανθιωτών και των καταναλωτών…


Των Ξανθιωτών γιατί οι προβολείς της ΕΤ1 ήταν στραμμένοι στην πόλη της Ξάνθης για τη μεγάλη  γιορτή  του μπάσκετ……το All star game που ενθουσίασε πραγματικά όλους όσους το παρακολούθησαν…..


Και των Καταναλωτών, γιατί η 15η Μαρτίου ήταν η παγκόσμια ημέρα προστασίας του Καταναλωτή…..


Επομένως δεν ήταν ένα συνηθισμένο weekend…..


Όχι τόσο ως προς το δεύτερο φυσικά, αλλά ως προς τη γιορτή του Ελληνικού Μπάσκετ…..


Δεν είναι και λίγο να συγκεντρώνονται τόσοι αστέρες που αποτελούν ινδάλματα για χιλιάδες παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και δη με το μπάσκετ στον τόπο σου και μάλιστα συμμετέχοντας σε μια διοργάνωση που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας…..


Η Ξάνθη λοιπόν είχε την τιμητική της κα μαζί και ο Δήμος με τον Αθλητικό Οργανισμό Άθλησης που πέτυχε να φέρει μια τέτοια διοργάνωση στην πόλη μας, αλλά και να γεμίσει ασφυκτικά το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο “Φίλιππος Αμοιρίδης”….


 



Όλη η Ελλάδα άκουσε για μια ακόμη φορά, λίγες μόλις μέρες μετά το Ξανθιώτικο Καρναβάλι μας, το όνομα της πόλης μας ……


Η φήμη της Ξάνθης εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο και όχι μόνο για τις ΘΛΕ ή τις Γιορτές Παλιάς Πόλης αλλά και για αθλητικές εκδηλώσεις και όχι μόνο…..


Κάτι τέτοιες στιγμές, όπως αυτές που ζήσαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, συνειρμικά έρχεται στο νου μου ο αείμνηστος δήμαρχος Ξάνθης Φίλιππος Αμοιρίδης…


Δικό του όραμα ήταν η δημιουργία του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου, έργο που χαρακτηρίστηκε μεγαλεπήβολο και πολυέξοδο για την εποχή εκείνη και με τις αντίστοιχες αιχμές από τους πολιτικούς του αντιπάλους…..


Εκείνος όμως κουνούσε υπομονετικά το κεφάλι του, περιμένοντας πως ο χρόνος θα τον δικαιώσει…..


Θυμάμαι πως σε ανύποπτο χρόνο μου είχε πει….. “δεν είναι κίνηση υστεροφημίας Δέσποινα η απόφασή μου αυτή. Είναι ένα έργο που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα χρήματα που θα δαπανήσουμε για την κατασκευή του θα μας επιστραφούν  ποικιλοτρόπως. Θα είναι ένα αθλητικό στολίδι που θα προβάλλει πανελλαδικώς και όχι μόνο τον τόπο μας, την Ξάνθη μας….”….


Τελικά ο χρόνος τον δικαίωσε, όπως και τους συνεχιστές του που πίστεψαν σε αυτό το όραμα και που κυρίως φρόντισαν να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που παρέχει το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο “Φίλιππος Αμοιρίδης” για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και σημαντικών πανελλαδικών εκθέσεων….


 



Η Ξάνθη λοιπόν κέρδισε πολλά και θα κερδίσει ακόμη περισσότερα  από την ύπαρξη αυτού του μεγάλου αθλητικού χώρου, που μέχρι τώρα μόνο λόγια θαυμασμού εισπράττουμε από όσους έρχονται και αγωνίζονται σε αυτόν….


Τα αθλητικά και όχι μόνο στελέχη του κέντρου, αλλά και οι δημοσιογράφοι των Αθηνών αν δε δουν δεν μπορούν να πιστέψουν, πως υπάρχουν και επαρχιακές πόλεις μερικών δεκάδων χιλιάδων κατοίκων που μπορούν να διαθέτουν αθλητικούς χώρους που συναντάς κυρίως στις μεγαλουπόλεις και στην πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα….


Στο δικό μας λοιπόν Κλειστό Αθλητικό Κέντρο φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ το 17ο All STAR GAME, προσφέροντας μιας μοναδική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους, σε άντρες, γυναίκες και παιδιά, ανεξάρτητα αν ασχολούνται ή όχι με τον αθλητισμό…..


 



Η οικοδέσποινα πόλη, δηλαδή η Ξάνθη τα έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία και δέχτηκε τα συγχαρητήρια των υπευθύνων…..


Δημιούργησε μια μοναδική ατμόσφαιρα και όλοι οι τυχεροί που έδωσαν τον παρόν στην εκδήλωση αυτή γεύτηκαν τη χαρά του παιχνιδιού και το μοναδικό θέαμα που προσέφερε η  ελίτ του ελληνικού μπάσκετ μαζί με τους ξένους αστέρες της καλαθοσφαίρισης που αγωνίζονται στη χώρα μας…..


Και φυσικά από μια τέτοια εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει και ένας από τους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ ο Παναγιώτης Γιαννάκης….


Για να μην αναφερθούμε ονομαστικά και στην αφρόκρεμα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης …..


Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, διοργανωτές, οικοδεσπότες και λοιποί, που προσέφεραν μια τέτοια εκδήλωση όχι μόνο στους Ξανθιώτες, αλλά και σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Α-Μ.Θ., αλλά και της Βορείου Ελλάδος, αφού το διήμερο αυτό μας ήρθαν επισκέπτες και εκτός των ορίων του νομού….. 


 



Και να έλθω τώρα και στη δεύτερη αιτία που έκανε αυτό το Σαββατοκύριακο μου διαφορετικό, γιατί δεν ξέρω για το δικό σας…..


Το λοιπόν το περασμένο Σάββατο ήταν η παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή και από το πρωί μου τριβέλιζε το νου η γνωστή ερώτηση των παιδιών μου …. “….μαμά  τι θα φάμε σήμερα…..”…..


Και ως συνήθως εγώ να μην ξέρω τι να τους απαντήσω, γιατί η αλήθεια είναι πως έχω πάθει μια μικρή φοβία με τα τόσα διατροφικά σκάνδαλα που αποκαλύπτονται καθημερινώς….


Μήπως θα ήταν λοιπόν καλύτερα μα μη φάμε τίποτε….;


Φυσικά ρητορικό το ερώτημα…..


Γιατί κάτι θα πρέπει να μπει στο στομαχάκι μας για να στεκόμαστε και στα ποδαράκια μας…..


Ολόκληρο λοιπόν το Σάββατο με βασάνιζαν τα  χιλιάδες αναπάντητα ερωτήματα μιας  καταναλώτριας με την αγωνία στα ύψη για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει απέναντι στις Σειρήνες της αγοράς….


 



Μιας καταναλώτριας που πληρώνει και δεν ξέρει τι αγοράζει….τι δίνει στα παιδιά της….τι βάζει κάθε μέρα στο τραπέζι ….παρόλο που διαβάζει μέχρι κα τα ψιλά γράμματα των ετικετών των συσκευασιών των προϊόντων…..


Μια καταναλώτριας που δεν αισθάνεται μόνο απροστάτευτη σε ότι αφορά την ποιότητα των προϊόντων, αλλά και των τιμών τους ….που όλο ανεβαίνουν και ποτέ δεν ξαποσταίνουν, ακόμη και στης οικονομικής ύφεσης τον καιρό…..


Έτσι λοιπόν το περασμένο Σάββατο προσπαθώντας να τιμήσω δεόντως και αυτή την παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή, συνειδητοποίησα ότι δεν αρκεί να είσαι ενημερωμένος καταναλωτής για να νιώσεις προστατευμένους από τα πιράνχας της αγοράς….


Κατάλαβα πως και φέτος ο καταναλωτής είναι απροστάτευτος και τα 41 μέτρα τα γνωστά του Υπουργείου Ανάπτυξης στο συρτάρι…..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button